Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muhtar Tv’nin ikinci bölüm konuğu Buca Aydoğdu Mahalle Muhtarı Aslı Doğmaz oldu!

Muhtar Tv ikinci bölümü ile Egeyön Tv youtube kanalında yayınlandı. Muhtar Tv’nin ikinci program konuğı ise İzmir’in Buca ilçesine bağlı Aydoğdu Mahallesi Muhtarı Aslı Doğmaz oldu.

Muhtar Tv ikinci bölümü

Muhtar Tv, Ege’de muhtarların nabzını tutuyor. Muhtar Tv’nin ikinci bölümü Egeyön TV Youtube kanalında yayınlandı. İkinci bölümün konuğu Buca ilçesine bağlı Aydoğdu Mahalle muhtarı Aslı Doğmaz oldu. Muhtarlığa nasıl karar verdiğini anlatan Doğmaz, ‘Mahallemizde bir kadın çıkarmaya karar vermiştik. Bununla ilgili de bir arkadaşımıza teklif götürmüştük. Arkadaşımız bazı sebeplerden dolayı kabul etmemişti. Ben de çalıştığım için hiç böyle bir şey düşünmemiştim. Özel bir hastanede Fizik Tedavi Teknikeri olarak çalışıyordum. Bir kadın adayın olmasının çok iyi olacağını düşünmüştük. Aniden çıkmış bir düşünceydi benimkisi. Mart ayındaki seçimler olacaktı ve ben aday olmaya Ocak ayında karar verdim 2 buçuk aylık bir çalışma ile gerçekleşti’ dedi.

Mahallesini nasıl tanımlıyor?

Muhtarlık yaptığı Aydoğdu Mahallesi hakkında bilgiler veren Muhtar Doğmaz, ‘Genel olarak okumuş kesimin çok olduğu çalışan kesimin çok olduğu bir sosyolojik yapıya sahip bir mahalle. Bu bizim için bir avantaj tabi’ ifadelerini kullandı.

‘Vatandaşın ilk çalacağı kapı muhtar’

Mahallelilerin kendisinden ne gibi taleplerinin olduğu sorusuna da yanıt veren Muhtar Doğmaz, ‘Muhtarlık aslında yerel yönetimlerin en alt basamağı. Vatandaş ile kurumlar arasında bir köprü. Mahallede elektrik, su gibi sıkıntılar, yollar ve çevre temizliği ile ilgili sıkıntılar, çöplerle ilgili parkların bakımıyla ilgili genel çerçevesi bu. Kurumlardan gelen bilgilendirmeleri vatandaşlar ile paylaşmak, bunlar genel olarak. Elbette vatandaşların beklentisi çok daha farklı olabilir. İlk çalacakları kapı aslında muhtar. Biz elimizden geldiğinde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Aslında bir yol gösteren gibiyiz’ dedi.

Programın tamamını Egeyön Tv youtube kanalında yayınlanan 2.bölümünde bulabilirsiniz.