Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muhtar Tv’nin ilk bölüm konuğu Buca Kozağaç Mahalle Muhtarı Nermin Kaynak oldu!

Muhtar Tv ilk bölümü ile Egeyön Tv youtube kanalında yayınlandı. Muhtar Tv’nin ilk konuğu İzmir’in Buca ilçesine bağlı Kozağaç Mahallesi Muhtarı Nermin Kaynak oldu.

Muhtar Tv ilk bölümü

Muhtar Tv, Ege’de muhtarların nabzını tutuyor. Muhtar Tv’nin ilk bölümü Egeyön TV Youtube kanalında yayınlandı. İlk bölümün konuğu Buca ilçesine bağlı Kozağaç Mahalle muhtarı Nermin Kaynak oldu. Muhtarlığa aday olmaya nasıl karar verdiğini anlatan Kaynak, ‘Benim babam 50’li 60’lı yıllarda üç dönem muhtarlık yapmış birisi. Tecrübe sahibi biriydi. Aslen Uşaklıyım. Kendimi 9 aylık bir çalışma ile tanıttım. Erkek adaylara rağmen, kadınların iki kat daha uğraşması gerekiyor tabi Sosyal medyadan duyurmaya çalıştık. Sonuca ulaştık. Güzel oldu. Bu konuda mahalle halkımıza ben teşekkür ediyorum’ dedi.

Adaylık sürecinde neler yaşadı?

Adaylık sürecinde yaşadığı sıkıntıları da anlatan Muhtar Nermin Kaynak, ’22 önce buraya gelmiştik. Buradan tanıdığımız hiç kimse yoktu. Ailemden başka, memleketlim diyebileceğim kimse yoktu. Sağolsun mahalle halkı bizi kabullendi. Özellikle mahallede kadınlar üzerine bir çalışma yürüttüm. Kadın adayın yanında durun diyerek. Çay kahve içmeye de çağırdılar. Desteklerini almayı başardım. Ailem de yanımdaydı. Ufak tefek sorunlar da oldu ama sonunda Güzel şeyler de oldu.’ dedi.

Pandemi ile yapılan çalışmalar neler?

Pandemi döneminde nasıl bir çalışma yürütüklerini de anlatan Kaynak, ‘Muhtarlara yansıtılan bir konu değil bu. Devletimiz bize bu konuda sayıları paylaşmıyor. Ama elimizden geldiğince bize bu konuda sorunu olan vatandaşlar bize ulaşıyor. Biz onlara tavsiye veriyoruz. Yapılması gereken işlerde ilgili kurumlar ile köprü oluyoruz. Elimizden gelen ne ise. Ama yine de vatandaşlarımızın duyarsızlığı nedeniyle vakalar çoğalıyor. Benim ricam bir vatandaş olarak maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. Çevremizi, sevdiklerimizi, seviyorsak yapalım. Bunu yayan da bizleriz, bitirecek olan bizleriz’ ifadelerini kullandı.

Programların tamamını videomuzdan izleyebilirsiniz.