Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nihat Kömürcüoğlu Kültür Sanat Vakfı 2. Resim Çalıştayında Çağdaş Türk Resim Ustalarını ağırladı

HABER: Yasemin Çardaklı Denizlili

HABER: Yasemin Çardaklı

Denizlili sanatçı Yalçın GÖKÇEBAĞ önderliğinde seçici kurul onayıyla,yerel ve ulusal bazda tanınmış 15 sanatçının katılımıyla gerçekleşen çalıştayın 1.günü 1 Eylül 2023 Cuma akşamı sanatçıların Denizli Kömürcüoğlu Mermer Fabrikası çalıştay alanına gelmeleri ile başladı.

Tanışma etkinliklerini ilimizin seçkin müzik oluşumlarından Haluk ŞEMSİOĞLU önderliğindeki Grup Laodikya ile yapılan tanışma yemeği ardındanetkinlikleri ören yeri gezileri takip etti. Çalıştayın 2. ve 7.Günü, Denizli’nin arkeolojik kazılar arasında oldukça önemli bir yere sahip olan Tripolis Antik Kent Kazı alanı, Laodikya antik kenti, Hierapolis antik kenti, Afrodisisas antik kenti yanı sıra Buldan ve Çal ilçelerine yapılan geziler ile tamamlandı. 3. 4. 5. ve 6. gün Kömürcüoğlu Mermer Fabrikasında ayrılan çalışma alanı içinde sanatçılar, kendi tarzları ile suluboya, akrilik, yağlıboya ve karışık tekniklerinden birini kullanarak özgün eserler ortaya koydular.

1-8 Eylül 2023 tarihlerinde sanatçıların canlı performanslarıyla gerçekleştirdikleri resim çalıştayı, samimi ve seçkin konukların katılımıyla yapılan sergi ile sona erdi. Açılış Kömürcüoğlu Sanat Vakfı Kurucusu Nihat Kömürcüoğlunun davetiyle protokol üyeleri, Denizlili iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Denizlili sanatseverler katıldı.

Çalıştay süresince yoğun öğrenci ve sanatsever katılımlarıyla sanatsal paylaşım ve etkileşimlerbeklenen ilginin üstünde olması, önümüzdeki yıllarda da yapılması planlanan resim çalıştaylarının uluslararası düzeyde de planlanacağı bilgisi ile izleyicilerin coşkuları arttı. Çalıştay Denizli ilinden 7 sanatçı yanı sıra ulusal bazdatoplam 15 sanatçının katılımıyla ve ortaya koydukları eserler ile tamamlandıktan sonra eserler, Kömürcüoğlu Sanat Vakfı koleksiyonunda sergilenmek üzere yerini aldı.

Davetli Sanatçılar;

Yalçın GÖKÇEBAĞ

Erol ETİ

Fevzi KARAKOÇ

Gürbüz Doğan EKŞİOĞLU

Resul AYTEMÜR

Veysel GÜNAY

Zahit BÜYÜKİŞLİYEN

Mahir GÜVEN

Hatice Nilüfer SÜZEN

Kudret KÖMÜRCÜOĞLU

Metin GÜN

Ömür EKE

Semih ATALAY

Yasemin SÖZER

Nihat Kömürcüoğlu kimdir?

Denizli, Musa mahallesinde 1941 yılında doğan iş adamı, ilkokulu bitirdikten sonra erkek sanat enstitüsünde marangozluk bölümünde okur.İstanbul Yıldız Teknik Okulu’ndaİnşaat Mühendisliği bölümünde eğitim alan Nihat Kömürcüoğlu,bir süre (1970-73)T.C. Karayolları Muğla KöprülerKontrol Şefliği ve Devlet Su İşleri Müdürlüğünde başmühendis veteknik ressam olarak görev yapar. 1970’li yılların başlarında Denizli’ye döner. Mezar taşlarının imalatıyla meşgul olan baba mesleğini, 1982 yılında abisinin önerisiyle mermer işleme ve ihracatıylabüyütür böylece Kömürcüoğlu Mermer Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketini kurar. Ticaret yanı sıra Leodikya ve Hierapolis kazılarını destekleyerek başta kentimize olmak üzere dünya miraslarımıza sahip çıkar. 2000 yılında geçirdiği rahatsızlıkların ardından sanatın farklı dallarına ilgi duymaya başlayan Kömürcüoğlu, 2010 yılında irtibat kurduğu avrupalı mermer firmalarında gördüğü kadrolu heykeltraşların bulunması, dikkatini çekmesi üzerine, 2011 mayıs ayında davet ettiği heykeltraşlar ile Uluslararası Heykel Kolonisinin ilk adımlarını atar. Art arda 9 koloniyi başarıyla gerçekleştiren kurucusu olduğu Kömürcüoğlu Sanat vakfı aracılığıyla,1. Kömürcüoğlu Resim çalıştayını Ressam Celal Günaydın önderliğinde organize eder. Denizlili iş adamı evli ve üç çocuk babasıdır.