Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ocak ayı KYK bursu ne zaman yatacak?

Yeni yıl ile birlikte

Yeni yıl ile birlikte üniversite öğrencilerine verilen KYK bursları ile ilgili 2023 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR OLDU? sorusu gündeme geldi.  KYK bursu alan öğrenciler Ocak ayı KYK bursu NE ZAMAN YATACAK 2023 sorusunu yüksek sesle dile getirmeye başladı. Peki, KYK bursları ne zaman yatıyor? 

Üniversite öğrenimlerinde öğrencilere destek amacıyla verilen KYK öğrenci burslarının Ocak ayı ödemelerinin hesaplara ne zaman geçeceği ile ilgili aramalar devam ediyor. Öğrenim kredilerine yapılan zammın ardından Ocak ayı KYK ödemeleri ile ilgili sorulara yanıt bekleniyor. 

Ocak ayı KYK bursu Ne Zaman Yatacak 2023?

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve öğrenim kredisi ile ilgili süreç devam ediyor. Burs ve krediden yararlanan üniversite öğrencileri Ocak ayı ödemelerini araştırıyor. Bilindiği gibi öğrenim kredisinde ödemeler T.C. Kimlik numarasının sonuna göre yapılıyor. Öğrenim kredisi tutarına gelen zammın ardından üniversite öğrencileri Ocak ayında alacakları ödemeleri beklemeye başladı. Peki, KYK Ocak ayı bursları ne zaman yatacak 2023?  

Ocak Ayı KYK Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

KYK burs ve krediden yararlanan üniversite öğrencileri Ocak ayı ödemelerinin hesaplarına yatacağı tarihi netleşti, Ocak ayı KYK ödemeleri ne zaman yatacak sorusu yanıt buldu. Bilindiği gibi burs ve kredi ödemeleri T.C. Kimlik numarasının son hanesine göre hesaplara yatıyor. Bu kapsamda T.C. Kimlik numarasının son hanesi 0-6 olanlar KYK ödemelerini ayın 6’sında, kimlik numarasının sonu 2 olanlar ayın 7’sinde, 4 olanlar ayın 8’inde, 6 olanlar ayın 9’unda ve 8 olanlar ise ayın 10’unda ödemelerini alıyor.

2023 KYK Burs Ücreti Ne Kadar Oldu?

2023 KYK burs ücreti ne kadar oldu sorusu kısa süre önce yapılan açıklamalar ile verilmişti. Üniversite öğrencilerine verilen kredi burs miktarı lisans öğrencilerinde 850 liradan 1.250 liraya, yüksek lisans için 2.500 liraya, doktora öğrencileri için 2.550 liradan 3.750 liraya yükseltilmişti.