Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Organize Hayvancılık Bölgesi’nin tüzel kişiliği için çalışmalar başladı

ORGANİZE HAYVANCILIK BÖLGESİ’NİN TÜZEL KİŞİLİĞİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

ORGANİZE HAYVANCILIK BÖLGESİ’NİN TÜZEL

Kütahya’da hayvancılık sektörünü modernleştirmek ve sürdürülebilir bir üretim modeli oluşturmak amacıyla Kütahya Valiliği öncülüğünde kurulması planlanan Organize Hayvancılık Bölgesi (OHB) için yer belirlendi ve OHB’nin tüzel kişiliği için çalışmalar başlatıldı.

Aslanapa ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde kurulması planlanan Organize Hayvancılık Bölgesi’nde, 75 adet hayvancılık işletmesiyle toplam 17 bin 975 adet büyükbaş hayvan hedefleniyor.

Vali Musa Işın’ın başkanlığında ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Organize Hayvancılık Bölgesi’nin kuruluşuna ilişkin detaylar görüşüldü. Toplantıda; Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan hayvansal ve bitkisel üretim verileri, nüfus ve demografik yapı, yatırım alanı bilgileri, teknik çalışmalar, kuruluş ve tüzel kişilik konuları ele alındı.

Başvuru ve yer seçimi süreci tamamlanan Organize Hayvancılık Bölgesi için ÇED raporu ve Gözlemsel Jeolojik Etüt Raporu hazırlanarak yatırım programına alınması için Tarım ve Orman Bakanlığına sunulacağını belirten Vali Musa Işın, Bakanlıktan onay gelmesi halinde plan, proje ve altyapı ihalelerinin gerçekleştirilerek çalışmalara başlanacağını söyledi.

Toplantı; Aslanapa Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ve Kütahya Ticaret Borsası’nın görev alanlarının istişare edilmesi, görüş ve önerilerin değerlendirilmesiyle sona erdi.