Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEMLEKET MESELESİ Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bu haberin fotoğrafı yok

Türkiye’nin genç nüfus potansiyeli herkesin dilinde. Genç beyinlerin üretim potansiyeli geleceğe umutlu bakmamıza olanak sağlıyor. Umutlu yarınlar için ise eğitimin yeri yadsınamaz. Memleket meselesi olarak meslek liselerinin umutlu yarınlar için gençlerin önünü açması, destek ve teşvik görmesi gerekir. İşte geleceğin ışıklarının yetiştiği Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi…

Türkiye’de “Memleket Meselesi” olarak tanımlanan meslek liselerinin önemi ve açığı son yıllarda daha da fazla anlaşılmakta. Nitelikli ve artı değere dayalı üretimin gelişmesi, ihracat potansiyeline dayalı etkinliklerin artması için temel teknik eğitimlerin ve ülkenin üretimde yaşadığı teknik açığı kapatmak azami önemde bir konu. Meslek ve teknik liselerinin nitelikli hale gelmesi, bu liselerle iş dünyası ile organik bağların kurulması ve bu liselerden nitelikli/liyakat sahibi öğrencilerin yetişmesi ülkemiz açısından önem arz etmekte ve desteklenmesi gereken bir alan olarak önümüzde durmaktadır.

Makro açıyı bir kenara bırakıp mikro ölçekte baktığımız zaman ise gençlerimizin kendilerine iyi bir gelecek inşa edebilmesi için yaratıcı, eleştirel teknik bilgi ve becerileri ellerinde bulundurmaları önem arz etmektedir.  Gençlerin üretken bir Türkiye’nin temellerini oluşturma potansiyelleri ile kendi geleceklerini inşa edebilecekleri alanlar olan mesleki ve teknik liselerin, anne – babaların da çocuklarının geleceklerinden endişelenmeyeceği alanlar olmalıdır.

Memleket meselesi olan Mesleki ve Teknik Liselerinin bu bağlamda desteklenmesi ve nitelikli hale gelmesi gelişen Türkiye’nin en önemli çalışma alanlarından birisi olması gerektiği de pek çok kişi tarafından ortaya konmakta ve çalışmalar yürütülmektedir.  

Bu bağlamda Denizli’de yürütülen ve kıymetli çalışmalardan birisi de Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’dir.

Osman Aydınlı

Hayırsever iş adamı Osman Aydınlı tarafından yaptırılan ve milli eğitime devredilen Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Memleket Meselesi” üzerinden üstüne düşen sorumluluğu yerine getiriyor. Sadece okul yaptırmak değil sonrasında öğrencilere de ışık tutmanın önemini vurgulayan Osman Aydınlı ise, “Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla markalarımız önemli yerlere geldi. Ama bizim misyonumuz ülkemizin geleceğine yatırım yapmaktır. Bu sebeple bir okul yaptırmak ve genç beyinlerin yaratıcı üretimlerini teşvik etmek istedik. Okulumuzu yaptırdık ve hala gençlerimizin daha iyi eğitimler alması için üzerimize düşen bütün sorumlulukları da yerine getiriyoruz” dedi.

Şu an üç bölümle eğitim veren Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2012 yılında eğitim hayatına başladı. Eğitime başladığından bu yana da Denizli´de mesleğe, hayata ve üst öğretime, niteliği yüksek bireyler yetiştirmesiyle ün yapmış bir meslek lisesi olmayı misyon edindi.

Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu; teorik ve pratik beceriyle donatılmış, üstün iş ahlakına sahip, milli ve manevi değerlerine bağlı, motivasyonu yüksek, özgüveni gelişmiş bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bir kurum olan Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi teorik ve pratik eğitimi harmanlayarak gençlerin yenilikçi düşünmesini, üretime liyakatli bir şekilde katılmalarını amaçlıyor.

Nitelikli öğretmen kadrosuyla öğrencilere kaliteli eğitim vererek öğrencilerin mezun olduklarında donanımlı bireyler olmasına olanak sağlayan okul, öğrencilerin pratik yaparak pekiştirmeleri için atölyeler ve işlikler, bilişim çağında öğrencileri teknoloji ile bütünleşmesi için bilgisayar sınıflarına sahip.

Dünyayı ve dünyadaki gelişmeleri daha iyi takip edebilmek, dünya ile daha iyi iletişim kurabilmek adına İngilizce dil eğitimi vermekte, sağlıklı nesiller için sporun öneminin farkındalığında voleybol, masa tenisi ve dart alanlarında sportif etkinlikler yürütmekte.

İş dünyası ile bağlantı kurmak ve gençlerin ufuklaını sürekli genişletmek için sosyal projeler de gerçekleştiren Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenciler üç ana  programda eğitim görüyor.

Bunlar;

Bilişim Teknolojileri,

  • Web Programcılığı
  • Bilgisayar Teknik Servis
  • Ağ İşletmenliği
  • Veri Tabanı Programcılığı
  • Alan Tanıtımı

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi,

  • Alan Tanıtımı
  • Erken Çocukluk Eğitimi
  • Özel Eğitim

Giyim Üretim Teknolojisi

  • Alan Tanıtımı
  • Kadın Giyim Modelistliği
  • Erkek Giyim Modelistliği
  • Çocuk Giyim Modelistliği
  • İç Giyim Modelistliği
  • Hazır Giyim Model Makineciliği
  • Deri Giyim
  • Kadın Terziliği
  • Erkek Terziliği
  • Kesim
  • Konfeksiyon Makineleri Bakım Onarım

Türkiye’nin genç nüfusunun nitelikli hale gelmesi ve üreten bir Türkiye için mesleki eğitimin önemini Denizli’ye göstererek başarıya ulaşmış ve daha fazlası için çalışan Denizli Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerin başarılarıyla da adından söz ettiriyor. Öğrenciler bir günde 4 ödül alarak tarihi bir başarıya imza attı.

Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Teknoloji Bağımlılığı ile ilgili Klip, Kısa Film ve Karikatür yarışmalarında birinci, Çevre Günü ile ilgili yapılan Resim yarışmasında ise ikinci oldu.

Bununla beraber farklı okul türlerinden Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin üç öğrencisi MÜSİAD tarafından düzenlenen ödül töreninde Denizli´de 55 öğrenci arasına girerek altın ve plaketle ödüllendirdi.