Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Pamukkale’deki fahiş emlak vergisi zammına ilk tepki Başkan Savaş Akman’dan!

Pamukkale Belediyesi’nin kendisine bağlı

Pamukkale Belediyesi’nin kendisine bağlı Akhan, Pınarkent, Güzelköy ve Kale Mahallelerinde emlak vergisinde büyük artışa gitti. Geçen seneki Emlak vergi oranları ile bu yıl istenilen vergi oranları arasında yüzde 800’e varan fark mahallelileri ve iş insanlarını zor durumda bıraktı. Fahiş zamma ilk tepki Memleket Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Savaş Akman’dan geldi. Akman; “Konut sahipleri hatta tarla sahibi çiftçilerimizin yeri sanayi alanı gibi gösterilip fahiş fiyat artışıyla vatandaşımıza yapılan bu zammın nedeni nedir? Pamukkale belediye başkanımız Sayın Avni Örki,den Memleket Partisi Pamukkale ilçe örgütü olarak bir açıklama bekliyoruz” dedi.


Pamukkale ilçesi Emlak Takdir Komisyonu’nun aldığı karar olarak emlak vergilerinin miktarı 4 yılda bir yeniden belirleniyor. Bu yıl alınan karar ile belediyeye bağlı Akhan, Güzelköy, Kale ve Pınarkent Mahallelerinde emlak vergisinde artırıma gitme kararı alındı. Sanayi kuruluşlarının çoğunlukta yer aldığı bu mahallelerde özellikle sanayi arazisinden alınan emlak vergilerinde ciddi bir artış yaşandı.

4 mahallede geçen yıl 150 lira gibi bedel alınırken, bu yıl 1200 lira gibi büyük bir mebla istendi. Neredeyse yüzde 800’ü bulan bu artışı gören iş insanları ve mahalleliler yaşanan bu olağanüstü artışın sebebini anlayamadı. Bölgede istihdam sağlayan kurumları zor durumda bırakan bu karar sonrası harekete geçen vatandaşlar, Başkan Avni Örki’den randevu alarak görüşme gerçekleştirdi. Konunun artık kesinleştiğini ve mahkeme yolu ile çözülebileceği tavsiyesi ile belediyeden ayrılan vatandaşlar bu ciddi artış nedeniyle yaşadıkları mağduriyet ile ilgili hukuki yollara başvurmaya hazırlanıyor.

İLK TEPKİ SAVAŞ AKMAN’DAN

Memleket Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Savaş Akman duruma ilk tepki gösteren isim oldu. Akman Egeyön Haber’e yaptığı açıklamada; “ Pamukkale ilçesi’de Emlak Vergisi Takdir Komisyonu tarafından çıkarılan emlak vergilerinin miktarı %.800 artırılarak, Akhan, Güzelköy, Kale ve Pınarkent mahallelerine uygulanan geçen yıl 150 lira gibi alınan bedellerin yerini 1200. Lira gibi büyük bir mebla istenmesi iş yeri, konut sahipleri hatta tarla sahibi çiftçilerimizin yeri sanayi alanı gibi gösterilip fahiş fiyat artışıyla vatandaşımıza yapılan bu zammın nedeni nedir? Pamukkale belediye başkanımız Sayın Avni Örki,den Memleket Partisi Pamukkale ilçe örgütü olarak bir açıklama bekliyoruz.

VERGİ ORANLARI DÜŞÜRÜLMELİ

Ülkemizde, emlak satış değerleri ile Belediyelerin belirlediği vergiye esas değerler arasında önemli farklar vardır. Aradaki bu farkın giderilmesi için Belediyeler vergiye esas emlak değerlerini belirlerken alım-satım gerçek değerlerine yaklaşmaya çalışıyorlar. Ancak, bu durumda olan maddi durumu iyi olmayan vatandaşa oluyor. Belediyeler, vergiye esas emlak değerlerini belirlerken, toplumu oluşturan kitlenin ekonomik ve sosyal durumunu dikkate almalıdır. Belediyelerin belirlediği rakamlar, piyasadaki gerçek değerlerle aynı olmalıdır. Ancak emlak vergi miktarları, vatandaşın ekonomik durumu göz önüne alınarak düşürülmelidir. Yüksek vergi oranları yanında emlak değerleri de yükseltilince vatandaş mağdur oluyor. Çözüm; Emlak değerleri gerçeğe uygun belirlenmeli, Emlak vergi oranları düşürülmelidir.