Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Pandemi esnafın işlerini ne kadar etkiledi? Manav ve Tekel İşletmecileri yanıtladı!

Egeyön Haber 18 günlük kapanmadan önce esnafların kapanma kararını ve pandemi sonrası işlerinin nasıl değiştiğini sordu. Manav Murat Kartal ve Tekel İşletmecisi Burak Bey, Egeyön Haber’e konuştu.

Egeyön Haber 18 günlük

Egeyön Haber Hükümet tarafından salgının yayılımını azaltmak amacı ile alınan 18 günlük kapanma öncesinde esnafları ziyaret ederek esnafa mikrofon uzattı. Pandemi ile birlikte işlerinin ne kadar etkilendiği ve değiştiğini esnaflar Egeyön Haber’e anlattı. Esnaflara devlet tarafından destek verilmeli mi? sorusunu da yanıtlayan esnaflar, kapanma kararlarını da yorumladı.

Murat Kartal – Manav

Bu dönemde sebze meyve fiyatları nasıl?

Şu dönemde biraz pahalı. Ramazanın girmesiyle meyve sebzeye talep arttı ve kapanma ile birlikte çiftçilerin faaliyetlerinin düşmesi nedeni ile fiyatlarda bir artış var.

Bir manav olarak pandemi sizi nasıl etkiledi?

Bu dönemde insanlar marketlere gidiyorlar. Ben anlamadım herkes marketlere gidiyor. Her şeylerini oradan alıyorlar. Aslında biz pazar fiyatına satıyoruz. Taze ürünler bizde.

İklim değişikliğinden kaynaklı meyve ve sebzelerde ki rekolte kaybı ile ilgi fikirleriniz neler?

Denizli’de bazı yerlere dolu vurdu. Bu sene Honaz da kirazımız yok. Bu nedenle tüketici kirazı ucuz yiyemeyecek. Çünkü var olan da ihracata gidecek.

Tekel İşletmecisi – Burak

Tekel bayi işletmecisi olarak 1. Sınıf vergi mükellefisiniz, pandemi sürecinde devletten herhangi bir destek alıyor musunuz?

Hayır, kesinlikle bir destek almıyoruz. Destek alan birini de görmedim. Haberlere baktığımızda esnafa destek olunduğunu görüyoruz ama bu destek kime verildi bilmiyoruz.

Tekel işletmecilerine bir destek, bir ödenek çıkmalı mı?

Kesinlikle çıkmalı. Zaten kapanıyor ve uzun zamandır pandemi ile bir problem yaşıyor esnaf. Ya destek verilmeli ya da kısıtlı da olsa açılmalı çünkü bir para girdisi olması lazım. Esnaf kirasını, borçlarını nereden karşılayacak? Mecburen bir destek alması lazım.