Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

‘Park Polemiği’’nde bu kez Başkan Şeniz Doğan konuştu!

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, ‘Park polemiği’ olarak ulusal basına da yansıyan tartışmalara cevap verdi. Doğan,”Kazım abimizin vefatının ardından Merkezefendi Belediyemizde ‘TÜM GRUPLARIN’ oy birliği ile bir parka Kazım abimizin adını vermek istedik.Kamuoyunda bu işe CHP karar vermiş, Şeniz Doğan karar vermiş gibi bir algı var. Ama bu karar oybirliği ile Temmuz ayında verildi.Benim algılayamadığım konu Temmuz ayında bu karar geçti. O zaman neden şimdi gündeme geldi, siyasi malzeme yapıldı? Bunu anlamak mümkün değil” dedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Merkezefendi ilçesi Selçukbey mahallesindeki parkın adına merhum Milletvekili Kazım Arslan’ın ismi verildi. ‘Daha önce açılmış bir parkı yeniden açıyorsunuz ve isim veriyorsunuz’ şeklinde AK Parti tarafından tepki alan olay hakkında Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan açıklamalarda bulundu. Toplantıda Şeniz Doğan’ın yanı sıra CHP Milletvekili Teoman Sancar, İl Başkanı Mahir Akbaba, CHP Merkezefendi ilçe Başkanı Tolga Varlıker ve belediye görevlileri de yer aldı.

”SALDIRILAR TEK BİR NOKTADAN PLANLI YAPILDI”

Başkan konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında;”Kamuoyunu bir kaç gündür meşgul eden ‘Park Polemiği’ konusunda haksız eleştirilere maruz kaldık. Ancak bu saldırılar gerçeği yansıtmamaktadır. Tek bir noktadan planlanıp, yönetildiği apaçık belli olan saldırılar karşısında bu açıklamayı yapma zorunluluğu hissettik. Bu derece sığ ve gereksiz bir tartışmanın tarafı olmayı hiç istemezdik. Böylesine boş bir tartışmayla gündemi meşgul etmek bizim tercihimiz değildi. Hukuktan, iş dünyasına, siyaset ve eğitime kadar pek çok alanda Denizlimize hizmet etmiş, Denizli’ye ve Denizlililere ömrünü adamış Kazım Arslan’ın ismini bir parkta yaşatmak istememiz maalesef ki bazı çevreleri rahatsız etti. Tüm bu gelişmeleri üzüntü ve şaşkınlıkla takip ettik.”dedi.

”KISIR TARTIŞMALARA GİRMEYECEĞİZ”

Sözlerine devam eden Doğan,”Belediye Meclisimizin Temmuz ayında ‘OY BİRLİĞİ’ ile aldığı karara istinaden değerli büyüğümüz Kazım Arslan’ın isminin Selçukbey Mahallemizdeki parka verilmesi süreci başladı. 1 Ağustos 2019 itibariyle Denizli Büyükşehir Belediyesi bakımında zorlandığı, işletme ve personel giderlerini bile karşılayamadığı 451 bin metrekare parkı belediyemize devretmiştir. Devraldığımız parkın masrafları yıllık 3.5 milyon TL’yi aşmaktadır. Bu mebla Merkezefendili hemşehrilerimizin bütçesinden çıkmaktadır. Bu parkın yeniden düzenlenmesi işlemleri gerçekleştirilerek yeniden kullanıma konulmuştur. Dün Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yeniden düzenlenen parkın adına merhum Milletvekilimiz Kazım Arslan’ın isminin verilmesi süreci tamamlandı. Bu bizim Kazım Arslan’a ve sevenlerine karşı borcumuzdu. Bir merhumu siyasi polemiklere alet etmek ne görgümüze, ne geleneğimize uygun değildir. Merhum milletvekilimizi kullanarak siyasi çıkar elde etmeye çalışanlarla aynı üslubu kullanmayacağız. Kazım abimizin kendisine, ailesine ve sevenlerine karşı duyduğumuz saygıdan dolayı bu konuda başka sözümüz olmayacak. Bir daha böyle kısır tartışmalara girmeyeceğiz.”şeklinde konuştu.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADILAR

Başkan Doğan, ‘Saldırıları yaptığını söylediğiniz çevreden kimi kast ediyorsunuz’ sorusuna,”Bugün itibariyle ulusal bir gazeteye manşet olmuşuz. Kazım Arslan, Denizli için bir değerdi. Bunu polemik konusu haline getirmeleri bizi şaşırttı. Bunu belli kişiler tarafından yaptırıldığını düşünüyoruz. Bunu Kazım Arslan üzerinden yapması hem CHP hem Denizlilileri üzmüştür”dedi.

BAŞKAN DOĞAN:”TEMMUZ AYINDA OYBİRLİĞİ İLE ALINAN KARAR NEDEN ŞİMDİ GÜNDEM YAPILDI, SİYASİ MALZEME YAPILDI?”

Başkan Doğan, ‘Parkın açılması ve isim değiştirilmesi üzerine oluşan tartışmalara ne diyorsunuz’ sorusuna,”Kazım abimizin vefatının ardından Merkezefendi Belediyemizde ‘TÜM GRUPLARIN’ oy birliği ile bir parka Kazım abimizin adını vermek istedik. Bu parkın Selçukbey parkı olması kayıtlarda yer alıyor. Kamuoyunda bu işe CHP karar vermiş, Şeniz Doğan karar vermiş gibi bir algı var. Ama bu karar oybirliği ile Temmuz ayında verildi. Parkın durumu ile uğraşırken Genel Başkanımızın Denizli’ye gelişi belli oldu. Biz de bir kez daha Kazım Abimizi yad etmek amacıyla Genel Başkanımızla beraber bu töreni gerçekleştirdik. Benim algılayamadığım konu Temmuz ayında bu karar geçti. O zaman neden şimdi gündeme geldi, siyasi malzeme yapıldı? Bunu anlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

”EN ÇOK ARSLAN AİLESİ ÜZÜLDÜ”

Başkan Doğan açıklamalarında polemiklerin en çok Arslan ailesini üzdüğünü dile getirdi. Doğan,”Biz bundan sonraki ilk yapısal projemize Kazım abimizin adını vereceğiz ama acımı çok yeniyken aileye destek olmak için bu parkın adına Kazım Arslan adını verdik” dedi.

VARLIKER:”ZOLAN İŞİNE BAKSIN”

Konuya sosyal medya üzerinden tepki gösteren CHP Merkezefendi ilçe Başkanı Tolga Varlıker ise konuyu,”Dün özellikle konunun ulusala yapılması için çabalar olduğunu gördük. Ben aslında bu şekilde tartışmalara girmiyorum. Ama ilçe başkanı olarak bir şey söylemem gerekiyordu. Sosyal medyadan 2 açıklama yaptım. Zaten konuyla ilgili gerekli açıklamaları Başkanımız yaptı. Bundan sonra konunun karşı taraftan da uzatılması gerektiğini düşünüyorum. Zolan işine baksın.” şeklinde değerlendirdi.

”KAZIM ARSLAN’I MEZARI BAŞINDA FATİHA İLE ANMAK YERİNE…”

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar ise ‘Park tartışmasının Milletvekilleri düzeyinde sosyal medyada tartışılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz’ sorusuna,”Kazım Arslan görevi başında hayatını kaybetmiş bir milletvekilidir. Siyasi partilerden aday olursunuz ama görev aldıktan sonra rozeti çıkarır millete hizmet edersiniz. Sayın Arslan bunun en doğru örneğidir. Onu mezarı başında bir Fatiha ile anmak yerine bu polemiklerle uğraşmak bizi derinden yaraladı. Bu konuyla ilgili İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ın bir tweeti vardı. Tamamen kopyala-yapıştır tarzında centilmenliğe hiç yakışmayan. Ben de cevabını verdim. Cümlesi de düşüktü. Bizim tüm değerlerimize saygımız var. Denizli’de görev yapmış belediye başkanlarının caddelere ismi verilmesi belediye meclisinden oybirliği ile çıktı. Kimse bunu sormadı. Belediye Başkanımız bir parkta Kazım Arslan’ın adını yaşatmak istedi. Bu yarın başka bir partiden olursa aynı hassasiyeti göstereceğinden eminim. Bir vefat üzerinden bunların konuşulması başta Arslan ailesi olmak üzeri bizleri üzmüştür. Konu hakkında yorum yapan milletvekillerinin en yakın zamanda bu hatadan dönerek, Kazım Arslan’ın ailesinden özür dilemelerini bekliyorum ”dedi.

HABER:ORAL CAN TATAR