Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Partilerde seçim süreci nasıl işleyecek?

Türkiye seçim atmosferine iyiden iyiye girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Mart’ta meclisi fesh etmesi ve seçim yarışını başlatması bekleniyor. Peki 14 Mayıs’taki seçim için milletvekilliği için istifa ve müracaat süreleri, cumhurbaşkanı ve milletvekili aday listelerinin belli olması için hangi tarihler konuşuluyor? Partilerde seçim süreci nasıl işleyecek? Detaylar haberimizde.

Türkiye seçim atmosferine iyiden

Türkiye 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için geri sayım yaklaştı. Partilerde seçim süreci nasıl işleyecek? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından 10 Mart’ta meclisi fesh ederek seçim sürecini başlatması gerekiyor.

10 MART’TAN SONRA SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 Mart’ta meclisi fesh etmesinin ardından 11 Mart’ta Resmi Gazete’de kararın yayınlanması bekleniyor. Bu tarihin ardından 11-17 Mart tarihlerinde partilerde milletvekili adaylığı için istifa ve müracaat işlemlerinin yapılması bekleniyor.

18-19 Mart tarihlerinde parti içi değerlendirme ve temayül işlemlerinin(AK Parti için) gerçekleşmesiyle milletvekili seçim yarışının başlaması tahmin ediliyor.

YSK’nın ise cumhurbaşkanı adaylarını 3 Nisan, milletvekili adaylarını ise 8 Nisan’da resmiyete dökmesi bekleniyor.

HABER:ORAL CAN TATAR