PASVAK ve Denizli ASKF çocukları ‘Futbolu Paylaştılar’

Dünya Paylaşma Günü dolayısıyla Denizli’nin önde gelen hayır kurumlarından Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı(PASVAK) ile Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu çocukları paylaşmayı aşılamak amacıyla ‘Futbolumu paylaşıyorum’ etkinliği düzenledi. PASVAK’ın yardım ettiği ailelerin çocukları Altınordu Altın Horoz Futbol Kulübü sporcuları ile unutulmayacak anlamlı bir dostluk maçı yaptılar. Etkinliğin mimarlarından PASVAK Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Çıralı;“ Dünya Paylaşma Günü dolayısıyla özel bir şey yapmak istedik. PASVAK Aş Evi’nin çocukları ile Denizli ASKF bünyesindeki çocuklarını ‘Futbolu Paylaşalım’ düşüncesi ile buluşturmak istedik” dedi.

PASVAK ve Denizli ASKF çocukları ‘Futbolu Paylaştılar’
Yayınlama: 30.11.2021
A+
A-

Denizli’de 2004 yılından bu yana 10 bini aşan veren el ile 10 bini bulan alan eli buluşturan, 365 gün ihtiyaç sahipleri ile sıcak yemeği paylaşan bir sivil toplum kuruluşu olan PASVAK, Dünya Paylaşma Günü’nde Denizli ASKF ile anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Dünya Paylaşma Günü dolayısıyla PASVAK’ın yardım ettiği ailelerin çocukları Altınordu Altın Horoz Futbol Kulübü sporcuları ile unutulmayacak anlamlı bir dostluk maçı yaptılar. Çocuklar çeşitli hediyelerle büyük bir mutluluk yaşarken, dostluk maçındaki neşeleri görülmeye değerdi. PASVAK çocuklarına farklı bir gün yaşatmak için düzenlenen etkinlik farkındalık oluşturdu.

ÇIRALI: “ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU HEP BERABER YAŞIYORUZ”

Etkinliğin mimarlarından PASVAK Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Çıralı, Egeyön TV’ye yaptığı açıklamada; “Dünya Paylaşma Günü dolayısıyla özel bir şey yapmak istedik. PASVAK Aş Evi’nin çocukları ile Denizli ASKF bünyesindeki çocuklarını ‘Futbolu Paylaşalım’ düşüncesi ile buluşturmak istedik. Sayın Denizli ASKF Başkanı Ayşe Hanım bize bu konuda destek verdi. Denizli Gençlik Spor İl Müdürümüz, Kaymakamımız yanımızda oldu.  Bugün burada bu etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Buradan sponsor olan Deniz Tekstil, Kerem Tekstil, Erbağ Ayakkabı, Geges gibi firmalarımıza teşekkür ederiz. Denizli’de bir belki bir ilki gerçekleştiriyoruz. Projenin Türkiye’de ses getireceğini düşünüyoruz. 2004 yılında başladığımız 30 kişiye yemek gönderdiğimiz organizasyon bugün 1800’e ulaştı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizim tek amacımız paylaşmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu göstermek“ dedi.

Röportajda PASVAK’a büyük emeği geçen Önder İzmirlioğlu da anıldı.

SARIKAYA:” AMATÖR SPORCULARIMIZ İLE PASVAK ÇOCUKLARININ KAYNAŞMASINI SAĞLAMAK İSTEDİK”

Etkinliğe katkı koyan Denizli ASKF Başkanı Ayşe Sarıkaya ise; “Denizli ASKF olarak resmi spor müsabakalarının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de önem veriyoruz. İlimizdeki tüm gençlere dokuna bilmek, farkındalık oluşturabilmek amacımızdı. Göreve geldiğimizden günden bugüne buna özen gösteriyoruz. PASVAK ile birlikte bugün  ‘Futbolumu Paylaşıyorum’ etkinliğini düzenledik. Çocuklarımıza insanca yaşamanın yanı sıra paylaşmayı, iyiliği, doğruluğu, güzelliği ve cömertliği yaygınlaştırmalıyız. Teknoloji nedeniyle bireyselleştiğimiz bu dönemde bunun çok daha farkındalık yaratacağına inanıyorum. Burada PASVAK Aş Evi’nin işlevselliğini tanıtmalıyız. Buradaki çocuklarımızın hayata katılmalarını sağlamalıyız. Futbol bu konuda bir araçtır. Amatör sporcularımız ile PASVAK çocuklarının kaynaşmasını sağlamak istedik. Kerim Bey ve PASVAK’ın bunu sağlaması çok önemliydi. Ben buradan Denizli’deki herkesi başlattığımız  ‘Benim de bir sporcum var’ projesine destek vermelerini istiyorum.”ifadelerini kullandı.

Egeyön Haber Koordinatörü Ahmet Deda, çocukların spora olan ilgisini artırmak, amatör sporun değerini arttırmak için hazırladıkları projeyi müjdeledi. Amatör Spor Denizli projesi ile medyanın etkinliğini kullanarak konunun vatandaşlara ulaşabilmesini amaçladıklarını söyledi. Projenin ortaklarından Gazeteci Mustafa Karapınar;“Amatör, bu organizasyonu kalbidir. Kalp çalışmazsa hiçbir organ çalışmıyor. Yerel yönetimler ciddi katkı sağlıyor ama toplumun, iş insanlarının toplumu ciddi anlamda desteklemesi gerekiyor. Bugün çocukların burada olması çok önemli. Burada PASVAK’ın yaptığı da çok önemli. PASVAK yıllardır Denizli’nin vazgeçilmezi konumunda” diye konuştu.

TOPUZ:“ SEVGİYİ, SELAMI, GÜLER YÜZÜ PAYLAŞMAK ÖNEMLİDİR”

PASVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Topuz etkinlik hakkında;“Geçtiğimiz yıl da paylaşım günü yapmıştık. Farkındalık yaratmıştık. İnsanların sahip olduklarını başkalarıyla paylaşmasını istiyoruz. Paylaşmanın maddi olması gerekmiyor. Sevgiyi, selamı, güler yüzü paylaşmak önemlidir. PASVAK, insanların gönlünden kopanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Bir paylaşım platformudur. Bu sefer bir spor etkinliğini paylaşıyoruz. Gençlerimize dokunmaya çalışıyoruz. Çocuklarınızı sosyal sorumluluk ile erken tanıştırın projemiz vardı. Bu projeyi sürdürmeye çalışıyoruz.

İBANOĞLU:“HEYECANLANDIM”

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu proje hakkında;“Bugün buraya ilk defa geldim. Heyacanlandım. Çok daha farklı şeyler düşünmeye başladım. Dünya Paylaşım Günü dolayısıyla yapılan etkinlik için çok teşekkür ederim. Paylaşmak, çok güzel ve sihirli bir kelimedir. Hepimize huzur veren bir kelimedir. Burada bir de futbolu paylaşıyoruz dediğimizde hayatının üçte ikisini futbola vermiş biri olarak bulunmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. Çok güzel bir amaçla yola çıkılmış. PASVAK yıllardır takip ediyoruz.  Bugün de pırıl pırıl çocuklarımızla beraberiz. Çok teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

Programa katılan Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, çocuklarla bir araya gelerek bu anlamlı günde yanlarında oldu. Uslu, PASVAK’ın yeni binasını gezerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.