Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

PAÜ Rektörü  Prof. Dr. Ahmet Kutluhan,DEKAMER’in çalışmaları ile ilgili bilgi verdi 

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan PAÜ’ye bağlı olarak Ortaca, Dalyan’da faaliyet gösteren DEKAMER’in çalışmaları ile ilgili değerlendirme yaparak gelecek planları hakkında bilgi verdi.Prof. Dr. Kutluhan şunları söyledi:

 “DEKAMER, Pamukkale Üniversitesi’nin Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi. Şu anda bulunduğumuz mevki, Muğla Ortaca ilçesinin Dalyan sahilidir. Buraya İztuzu Plajı deniyor. Tesis burada, Yakup Kaska hocamız başkanlığında çalışmalar devam ediyor. DEKAMER, Türkiye’nin yurtdışına açılan bir kapısı. Biz her kaplumbağayı denize saldığımızda bu duyguları taşıyoruz. Bugünde 8 tane kaplumbağa tedavi olmuş ve 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümünde bizde aynı şekilde kaplumbağalarımızı salmanın gururunu yaşıyoruz. DEKAMER olarak 100. yıla özgü bir çalışma yapılmasını istemiştim. Değerli hocalarımız bununda güzel bir çalışmasını yapmışlar. Orhun Abideleri’ni hepimizin de bildiği gibi Orta Asya’da bulunan dedelerimizin, cedlerimizin taşa yazdığı abideyi onlar kaplumbağanın üzerine yerleştirerek figürizeetmişlerdi. Bizde üniversitemizin hocaları aynı şeyi yaparak burada o anmayı o töreni de gerçekleştirdik. Kaplumbağa uzun süre yaşıyor.“Türklük de ebedi” sloganıyla DEKAMER’in kapısına bu iki abideyi bugün yerleştirdik. DEKAMER doğaya sevgiyi, dolayısıyla insana sevgiyi, kaplumbağayı tedavi etmeyi, ona yardım etmeyi, dolayısıyla insana yardım etmeyi, insanı tedavi etmeyi gençlerimize öğreten bir yer. Uluslararası bir yer. Buraya yurtdışından çok fazla gönüllü öğrenci geliyor, burada çalışıyor. Dolayısıyla bizim gurur duyduğumuz bir merkezimiz. Ben kendilerine buradan tekrar teşekkür ederim.

Merkezimiz çok yoğun çalışıyor. Dolayısıyla çalıştıkları Tabiat Varlıkları Koruma, İl Jandarma yine ilde bulunan diğer Milli Eğitim Müdürleri, burada herkes halk dahil olmak üzere yaralı bir kaplumbağa ülkemizin neresinde hangi sahilinde olursa olsun bu kontak kurulmuş ve gerek jandarmamız gerek 112 ekiplerimiz kaplumbağaları getirmekle aslında şu anda yapmak istedikleri farkındalığa ulaşmış durumda. Bunun devamını diliyoruz. Diğer kurumlarımızında çevre bakanlığımız başta olmak üzere desteklerinin devamını diliyoruz Üniversite olarak.

Tabi şimdi DEKAMER’i büyütmemiz lazım. Onun içinde adımlar atıyoruz. Ama DEKAMER’in büyümesi yine bu bölgede olacak. İnşallah Ortaca belediyemizle yapacağımız bir protokolle kaplumbağa hastanesi gibi bir binaya da kavuşacağız. İnşallah buda gerçekleşir.”