Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

PAÜ SENATOSU FİLİSTİN’E YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ GÖSTEREREK BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KARARLARININ HAYATA GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ

Pamukkale Üniversitesi Senatosu tarafından

Pamukkale Üniversitesi Senatosu tarafından yayınlanan kamuoyu duyurusunda “tüm sağduyulu insanların ve kuruluşların bölgeyi neredeyse bir kan gölüne çeviren ve özellikle Gazze’yi hedef alan İsrail kuvvetlerinin gerçekleştirdiği orantısız tepkiye bir son vermesi çağırısına biz de katılıyoruz” denilerek Birleşmiş Milletler’in 181 (29 Kasım 1947), 194 (11 Aralık 1948), 303 (9 Aralık 1949), 2253 (4 Temmuz 1967) ve 38/180 (19 Aralık 1983) numaralı kararlarının hızlıca hayata geçirilmesi talep edildi.

Pamukkale Üniversitesi Senatosu tarafından yayınlanan kamuoyu duyurusunun tam metni şu şekilde “Filistin’de tüm dünyanın gözü önünde yaşanan olaylar hepimizi derinden üzmektedir. 1948’den bu yana sistematik olarak devam eden Filistin topraklarının zor kullanılarak ve her türlü ahlaki değerlerin hiçe sayılarak ele geçirilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Filistin halkının kendi topraklarında özgürce yaşama isteği artık görmezden gelinemeyecek bir hal almıştır. Çocuk, yaşlı ve kadın demeden hastanelerin, camilerin, kiliselerin, ambulansların ve bölgeden haber almaya çalışan gazetecilerin öldürülmesi insanlık tarihinin hafızalarında bir utanç olarak kalacaktır. Filistin’de yaşayan sivillerin bir intikam duygusuyla acımasızca ve arsızca silahların hedefi olması hiçbir gerekçeyle savunulabilir değildir. Tüm sağduyulu insanların ve kuruluşların bölgeyi neredeyse bir kan gölüne çeviren ve özellikle Gazze’yi hedef alan İsrail kuvvetlerinin gerçekleştirdiği orantısız tepkiye bir son vermesi çağırısına biz de katılıyoruz. Sorumluluk taşıyan tüm ülkeleri de destek olmaya davet ediyoruz. Bu kapsamda Birleşmiş Milletler’in 181 (29 Kasım 1947), 194 (11 Aralık 1948), 303 (9 Aralık 1949), 2253 (4 Temmuz 1967) ve 38/180 (19 Aralık 1983) numaralı kararlarının hızlıca hayata geçirilmesini talep etmekteyiz. Gazze’de ve Filistin’de meydana gelen bu türden işgal eylemleri bölgedeki sorunları daha da büyütecek ve acıları arttırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Ahlak kurallarını aşan ve uluslararası hukuku hiçe sayan İsrail kuvvetlerinin orantısız güç kullanımı karşısında vicdan sahibi tüm taraflar gibi biz de Filistin halkının acısını paylaşıyoruz.