Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Pet kuaför nasıl olunur? Anestezisiz tıraş olur mu? Deri ve tüy sağlığı için neler yapılmalı?

Denizli’de hizmet veren Pet kuaförü Tuğçe Ekici Egeyön Pati’nin sorularını yanıtladı. Ekici, ‘Anestezisiz tıraş olur mu? Deri ve tüy sağlığı için neler yapılmalı?’ gibi merak edilen soruları içtenlikle yanıtladı.

Denizli'de hizmet veren Pet

Denizli’de hizmet veren Pet kuaförü Tuğçe Ekici Egeyön Pati’nin sorularını yanıtladı. Pet Kuaför nasıl olunur?’ sorusuna yanıt veren Ekici, mesleğe başlama hikayesini ve hayvanseverlerin ‘Pet Kuaför’lük ile ilgili sorularına aydınlatıcı yanıtlar verdi.

İşte o röportaj:

Pet kuaförü Tuğçe Ekici ile birlikteyiz.

Önce sizi tanıyalım. Pet Kuaför yolculuğunuz nasıl başladı?

Merhaba. Eşim nedeniyle bu mesleğe başladım. Ziraat mühendisi eşim ve alanı zootekni. Hayvanlar için vitamin mineral üretimi tesisimiz var. Tüm hayvanlarla içiçe olduğumuz için zamanla hayvanlara sevgim arttı, korkularımı yenebildim. Sonra pet sektörüne giriş yaptık. Sektöre girince kedi ve köpeklere hassasiyetim zirve yaptı. Bir yerde gördüğüm bir ifadeydi aslında beni bu mesleğe iten.

‘’Anestezisiz tıraş olur mu?’’

  • Anestezisiz tıraşı araştırdığımda bu işi sadece veterinerlerin yapmadığını öğrendim. Buna istinaden araştırmaya koyuldum. Pet kuaförlerin ciddi anlamda bu işi yaptığını öğrendim. Önemli eğitimler olduğunu hatta eğitimlerin de yeterli olmadığını öğrendim. Bununla ilgili özel dersler alabileceğimizi farkettim. Ve üzerine gittim. Özel derslerimi aldım. Almam gereken tüm eğitimleri tamamladım ve yolculuğumuz başladı. Bu meslek il başta benim hobimdi ama sonra tutkuya dönüştü. Şimdi buradan kopamıyotum. Çok seviyorum.

Verdiğiniz hizmetler nelerdir?

  • Biz kedi ve köpekler için banyo, tıraş, spa, aroma terapi, çamur banyosu ve ozon terapi gibi hizmetler vermekteyiz.

Anestezisiz tıraştan bahsettiniz. Bunu biraz açar mısınız?

  • Ailelerin ve bizim en çok tercih ettiğimiz tıraş. Çocuklarımızın anestezi alıp günlerce süren sersemliğini, yorgunluğunu ortadan kaldırıyor. Strese girmelerini önlüyoruz. Daha sağlıklı bir tıraş olduğu kanısındayız. Bazı çocuklar anesteziyi kaldırabilecek bünyede değil. Çok yaşlı, çok yorgun, rahatsız olan çocuklarımız var. Bunların anestezi alması doğru değil. Anestezisiz tıraş olmaları gerekiyor ve bunu yapacak yer bulmakta zorlanıyorlar.