Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Polis sendika üyelerini gözaltına aldı.. Parçalanan çelengi vekiller Taksim Meydanı’na bıraktı!

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda Taksim’e çelenk bırakmak için yürümek isteyen DİSK üyelerine, polis müdahale ederek izin vermemişti. DİSK’in 1 Mayıs çelengi, CHP ve HDP milletvekilleri tarafından taşınarak Taksim Cumhuriyet Anıtı’na bırakıldı.

1 Mayıs İşçi ve

Sözcü’de Fatma Vurgun’un haberine göre, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) Beşiktaş Dikilitaş’taki genel merkez binasında bir araya gelen DİSK yöneticileri kendilerine  destek veren milltevekilleriyle, 1 Mayıs kutlaması için Taksim’e çıkmak istedi.

Polis, 1 Mayıs çelengiyle binadan çıkan topluluğun Taksim’e yürümesine,  salgın nedeniyle getirilen kısıtlamaları gerekçe göstererek engel oldu. Gruba müdahale eden polis, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 15 sendika yöneticisini gözaltına aldı.

Parçalanan çelengi meydana bıraktılar

Başkan Çerkezoğlu ve 15 arkadaşları gözaltına alınan DİSK korteji daha sonra parçalanan çelenkleriyle Taksim Meydanı’na çıktı. Grup, çelengi Taksim Anıtı’na bıraktı.

Burada konuşma yapan HDP İstanbul milletvekili Oya Ersoy, Çerkezoğlu ve DİSK yöneticilerinin gözaltına alınmasını eleştirdi.

Ersoy “Sınırlı sayıda buraya bu çelengi çıkmak üzere yola çıkan DİSK heyeti gözaltına alındı ve ciddi anlamda hırpalandı. Biz burada DİSK, KESK, TMMOB ve tüm emek bileşenleri adına buraya geldik” dedi.