Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ekrem İmamoğlu’na 1 Yıl 8 Ay Hapis ve Siyasi Yasak

Görevden uzaklaştırılan ve tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) eski başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesini tehdit ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca İmamoğlu hakkında siyasi yasak uygulanmasına hükmetti.


Görevden uzaklaştırılan ve tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) eski

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Silivri’de görülen duruşmaya, yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklu bulunan İmamoğlu ile avukatları katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu da duruşmayı izleyenler arasındaydı.

Savunmasında “Tehdit Altındayım” Vurgusu

İmamoğlu savunmasında, “20 saniyede bir hakkımda iddianame hazırlanıyor. Resmimden bile korkuluyor. Bu ülke bir sabotaj süreci yaşıyor” dedi. Teröre karşı her girişimin arkasında olacaklarını belirten İmamoğlu, siyasi müdahalelere karşı mücadele edeceğini vurguladı. Duruşma sırasında savcı ile arasında geçen bir diyalog ise gerginliğe neden oldu. Mahkeme heyeti, İmamoğlu’nu “kamu görevlisine hakaret” suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün, “tehdit” suçundan ise 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. “Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme” suçundan ise beraatine hükmedildi. Heyet, İmamoğlu hakkında siyasi yasak kararı da verdi.

Oylamayla Karar Verildi

Mahkeme kararının oy çokluğuyla alındığı belirtildi. 1 hakim tüm suçlardan beraat yönünde görüş bildirirken, 2 hakim ceza yönünde oy kullandı. İddianamede, İmamoğlu’nun panelde sarf ettiği “Bak Bak Başsavcı, sana söylüyorum. Senin zihnin çürümüş” şeklindeki sözlerinin tehdit ve hakaret içerdiği, düşünce açıklama sınırlarını aştığı ve kamu görevlisini hedef gösterdiği öne sürüldü. İmamoğlu’nun, konumunu kullanarak yargı üzerinde baskı kurmaya çalıştığı iddia edildi. Savcılık, İmamoğlu’nun 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını ve memuriyet haklarından yoksun bırakılmasını talep etmişti.

Reklamı Geç
```html ```