Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HSK seçimi tartışmalı başladı; CHP Anayasa ihlali gerekçesiyle çekildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) yapılacak üye seçiminde, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda tansiyon yükseldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), seçim sürecinde anayasa ve iç tüzüğün ihlal edildiğini öne sürerek komisyon toplantısını terk etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK)

Meclis kontenjanından belirlenecek 5 HSK üyesinin seçimi için saat 18.30’da toplanan Karma Komisyon’da ilk tur oylamada sonuç alınamadı. İkinci tura geçildiğinde ise CHP’li üyeler, sürecin Anayasa’ya ve TBMM İç Tüzüğü’ne aykırı yürütüldüğünü savunarak toplantıdan çekildi. CHP’nin, konuya ilişkin detaylı bir açıklamayı ertesi sabah saat 10.30’da Meclis’te yapacağı bildirildi.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, komisyondaki konuşmasında, iktidarın yargı üzerindeki etkisini artırma çabalarını eleştirerek, “Bu yol, yol değildir” ifadelerini kullandı. Yargının siyasallaşmasına tepki gösteren Akdoğan, hukuk sisteminin tarafsızlığına olan güvenin zedelendiğini vurguladı. Seçim sürecine yönelik eleştiriler, HSK üyelerinin belirlenme yöntemine dair tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.