Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Prof.Dr. Hasan Kazdağlı neden CHP’ye geçtiğini açıkladı!

CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Ege’de Politika Programına konuk oldu. Selçuk Selvan’ın sorularını yanıtlayan Kazdağlı, neden Cumhuriyet Halk Partisi’ni seçtiğini anlattı.

CHP Denizli Milletvekili Aday

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı Ege’de Politika Programında Selçuk Selvan’ın sorularını yanıtladı. Neden CHP’yi seçtiğini açıklayan Prof. Dr. Kazdağlı, “2000’li yıllarda ekonominin başlarında çok sıkıntılar vardı, 1998, 1999’lardan başladı bu sıkıntılar. Sonra Kemal Derviş geldi, tekrar bir istikrar sağlandı. Ondan sonra seçimlerde Ak Parti iktidara geldi ve aynı problem devam etmeye başladı. Orada birde Avrupa Birliğine açılım hız kazandı, müzakereler başladı. Yasalar değişmeye başladı, bizim buradaki organizasyonlar değişti, Avrupa’da Türkiye’ye bakış çok farklı hale geldi. Ekonomik büyümede kendisini gösterdi. Güzel gidiyordu her şey. Sonra yavaş yavaş bir duraklama dönemi başladı. Arkasından da 2013’ten sonra sürekli bir geriye gidiş başladı. Son 20 senedir ekonomimiz yüzde 20 küçüldü. Neredeyse 3 kişiden biri işsiz. 178 ülke arasında en yüksek enflasyon oranına sahip 8 ülkeden biriyiz. Gelir bölüşümü, adaletsizlik arttı. Yoksulluk riski çok arttı. Bunu biz yaptık. Uyguladığımız politikalarla yaptık. Rasyonel olmayan, akılcı olmayan, bilime dayanmayan, uzmanlığa dayanmayan, ‘Ben yaptım oldu’ politikaları ile geldiğimiz nokta bu. Bu politikaları denedik, iyi sonuç vermedi, hala neden ısrar ediyoruz? Bunlarla devamda ısrar ederseniz, sonuç belli. Ülke iflasa gidiyor. Dolayısıyla ülkesini seven, ülkesinin geleceğini düşünen ve benim gibide bunları bilen, içinde yaşamış birisinin sorumluluk duygusu ile bunları çözebilecek kim varsa onun yanında olması lazım” dedi.

“Rota kötü”

İktidarın uyguladığı politikaları ‘Rota kötü” diyerek eleştiren Prof. Dr. Kazdağlı, “Millet İttifakı 6’lı masa olarak başladı ve onlar epeydir çalışıyorlar, çaba gösteriyorlar ve onlar bir mutabakat metni yayımladılar. Metinde neler yapacağını açıkladılar, söylüyorlar ve söylenen şeyler bu ülkenin ilk önce ferahını, sonra refahını arttıracak şekilde ilerlemesini sağlayacak şeyler.
Eskiden siyasal tartışma ortamları olurdu. İktidar ve muhalefet eskiden televizyonlara birlikte çıkar tartışırlardı. Artık bunlar kalktı. Artık tek ses, önceden hazırlanmış bir mizansenle konuşuyor ve bunun ülkeye faydası yok. Aksini söyleyen insanlara da kulak vermek lazım. Belki doğru söylüyorlar. Çünkü yapılan şey hatalıysa ben onu bir vatandaş olarak görüyorsam ve söylüyorsam, beni vatan haini, terörist gibi şeylerle yaftalamamaları lazım. Demokrasi vurgusu yapan, demokratik değerlere önem veren, liberal bir politika seti benimseyen, uluslararası ilişkiler, Avrupa Birliği ile bütünleşmeye önem veren bir iktidardan başka bir şeye dönüştü.

‘Bu gidilen yol bizi sonuca götürmüyor’

‘O iktidarın ilk kurucuları onlar bile bundan uzaklaştı.’ diyen Prof.Dr Kazdağlı, ”Yani Abdüllatif Şener, Abdullah Gül gibi isimler, en sonra Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu gibi isimlerde buradan ayrıldılar. Çünkü bu gidilen yol bizi sonuca götürmüyor. Rota kötü. Bunun düzeleceğine dair de herhangi bir şey söylemiyorlar. Hep aynı” dedi.

Neden CHP’ye katıldığını açıkladı!

Prof.Dr Kazdağlı, Program yapımcısı Selçuk Selvan’ın ‘Neden CHP’yi tercih ettiği sorusuna ise ‘Sayın Kılıçdaroğlu uzun zamandır uğraşıyor. Partiyi büyütmeye çalışıyor, tabanı genişletmeye çalışıyor. Ben de çağrılara uyarak ‘ben burada olmalıyım, benim sorumluluğum bu’ diyerek geldim. Milletvekili seçilmişsin, seçilmemişsin bunlar sonraki konu. Bizim için bu ülkenin önünün açılması önemli. Benim daha önceden de siyasi tecrübelerim oldu. Ben bunu bir görev bildim, öyle geldim” diyerek yanıt verdi.