Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Roman Vatandaşlar Milletvekili Bekle’den İstediğini Bulamadı

Ege Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar

Ege Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar Toplum Yararına  Program kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği  dezavantajlı kişilerinin toplum yararına çalıştırılmasının amaçlandığı projeden gerekli şartları yerine getirmelerine rağmen yeterli desteği görmediklerini anlatarak tepki gösterdiler. Mahalle halkı ise siyasetçilerden Ak Parti Milletvekili Cemal Bekle’den yeterli desteği görmediklerini söyledi.

Ege Mahallesi Muhtarlığı önünde toplanan roman vatandaşlar adına Mahalle Muhtarı Kemal Ersun bir basın açıklaması düzelendi. Basın açıklamasına Mersinli Mahallesi, Emirsultan Mahallesi, Ülkü Mahallesi, Yenişehir Mahallesi, Halkapınar Mahallesi muhtarları yanısıra Ak Parti  Ege Mahallesi Temsilcisi Ender Baysal ve İzmir Romanlar Derneği STK Başkanı Halit Koşan da destek verdi.

İSTİHDAMA ALINMAMASINI ŞİDDETLE KINIYORUZ….

Ege Mahallesi Muhtarı Kemal Ersun yaptığı basın açıklamasında; Milli Eğitim Bakanlığı’nın açmış olduğu TYP sisteminde toplum yararına çalıştırma projesinde daha çok dezavantajlı kişilerin başvurduğu 6 ve 9 aylık istihdam projelerinde toplumun dezavantajlı kişilerin yoğun oldugu Ege Mahallesi’nde  35 kişinin isminin İş-Kur aracılığıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdiklerini ancak hiç birinin işe alınmadığını ifade ederek; ” Hemen yanımızda bulunan Mustafa Öğütveren ilk okuluna Gaziemir ve Çiğli bölgesinden kişilerin iş başı yaptı. Dezavantajlı olarak bilinen roman toplumundan hiç kimsenin iş başı yapmadı.  Ak Parti Konak ilçe Başkanlığının yönetiminde olan işçi alımıdan,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne listeler Konak Ak parti ilçe Başkanlığı tarafından verilmiştir. Yanımızda bulunan mahkum eşleri,  kardeşleri ve diğerlerinin istihdama katılamamalarını şiddetle kınıyoruz. ” dedi.

2017 ve 2019’DA AK PARTİ’YE DESTEK VERDİK …

Muhtar Kemal Ersun, “Biz 2107 ve  2019 seçimlerinde Ege Mahallesi olarak AK Parti’ye destek verdik. Verdiğimiz desteğe rağmen bu toplum bu projelere kazandırılmadı. Şunu bildirmek isterim.  Torpili olan AK Partili’ler işe alınıyor, torpili olmayan romanlar işe alınmıyor. Roman toplumu olarak adalet istiyoruz. Ayrımcılık istemiyoruz.” diyerek açıklamasını tamamladı.