Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

RTÜK denetimine Youtube dahil mi?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından internet üzerinden yapılan yayınların denetlenmesini sağlayacak yönetmenlik yayımlandı.

Radyo ve Televizyon Üst

Uzun süredir konuşulan ve tartışılan RTÜK’ün internet platformlarını da denetleme yetkisi veren yasa esmi gazetede bu gün yayınlanara yürürlüğe girdi. Buna göre, ünlü internet platformu Netflix ile birlikte Blu tv ve puhu tv Televizyon kanalları gibi RTÜK’ün denetime girdi.

NETFLİX’DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ!

Netflix’ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, “İnternet yayınlarına yönelik getirilen düzenlemeyi yakından takip ediyoruz. Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. Bu nedenle Türk yetenekleriyle birlikte film ve dizi sektörüne yatırım yapmaya, üyelerimizin bu içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlamaya devam etmek istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

YOUTUBE RTÜK DENETİMİNİ KAPSIYOR MU?

RTÜK’ün internet yayınlarına denetim yetkisi verilmesinin ardından Youtube’un bu denetim yetkileri içerisine dahil olup olmadığı merak edildi. Yayın imkanı vermesinin yanı sıra, bir sosyal paylaşım sitesi olan Youtube, RTÜK denetimine açık olmayacak. . Youtube üzerinden kanal açıp yayın yapan isimlerin 100 bin TL’lik lisans ücretini ödemesine gerek yok. RTÜK ilgili Youtube linkinin kaldırılması için erişim engeli talebinde de bulunamayacak.