Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SALON DOLDU TAŞTI

Denizli Ticaret Odası (DTO)

Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girecek Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Emlak sektörüyle iştigal eden DTO üyeleri ile tacir ve esnafların katıldığı DTO hizmet binasındaki toplantı büyük ilgi gördü.

Toplantının açılış konuşmasını DTO 13’üncü Meslek Komitesi Başkanı Coşkun Emik yaptı. Emik, toplantıya katılan Denizli Ticaret İl Müdürü Cihat Özdemir ile DTO Başkanı Uğur Erdoğan’a kendilerinden desteklerini esirgemedikleri için, salonu dolduran meslektaşlarına da yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra Denizli İl Ticaret Müdürlüğü yetkilileri, 31 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan ve 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Düzenlemenin, emlak sektöründeki rekabeti adil bir hale getireceği, tüketicileri ise mağduriyetten koruyacağını ifade eden yetkililer şunları söyledi: “1 Kasım’dan sonra gayrimenkul sitelerine ilan verenler, kimlik ve yetki doğrulaması yapmak zorunda kalacaklar. Yani, taşınmaz ticareti yapan tüm işletmelerin yetki belgesi alması zorunlu hale gelecek. İlan siteleri, yayınlanan ilanların kim tarafından verildiğini, ilan sahibinin gerçek olup olmadığını ve iyi niyetli olup, olmadığını kontrol etmek için kimlik bilgilerini alabilecekler. Mevzuata aykırı hareket edenler hakkında ise 100 bin liraya kadar para cezası ile kesilebilecek.” 

Yetkililer, açıklamalarının sonrasında katılımcıların sorularını da yanıtladılar. Toplantıya Denizli Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (DEMO) Başkanı Hakan Arslan ve DEMO üyeleri ile Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) Genel Sekreteri Yunus Emre Gönç ile DESOB üyeleri de katıldı. Mine KAYAÇELİK