Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sancar, Yeni Askerlik Sistemi Hakkında Konuştu

Milletvekili Sancar TBMM’deki konuşmasına

Milletvekili Sancar TBMM’deki konuşmasına yeni askerlik sistemi komisyonuna katılmadığını söylediği, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı eleştirerek başladı. Sancar, Akar’ın görevi gereğince komisyona katılıp meclisi ve toplumu aydınlatması gerektiğini dile getirdi.

”DİKKATİMİZİ ER OLARAK KIŞLAYA GİREN ASKERİN GENERAL OLABİLMESİ ÇEKTİ”

Sancar yeni askerlik sisteminde komisyona açıklanan taslakta, erlerin general olabilmesi yönündeki değişikliğe dikkat çekti. Sancar,”İlk olarak dikkat çeken madde kışlaya er olarak giren askerin general olmasıdır. Bu yeni bir yasanın başlığı olamaz. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana büyük Çanakkale’de, Kocatepe’de şanlı ordumuza kumandanlık yapan Paşalarımızın incitildiği düşüncesindeyim. Onların önemini her defasında hatırlatmalıyız”dedi.

BEDELLİ ASKERLİK KONUSUNDA ELEŞTİRİ

İstanbul seçimleri öncesi hazırlanan yeni askerlik sistemi üzerinde iyi çalışmadığını dile getiren Sancar,”Her yasa hazırlığında CHP’nin düşüncesi 82 milyon vatandaşa hak,hukuk ve adalet dağıtması yönünde olmuştur. Bugün hazırlanan yasada 2011 yılında 30 bin TL, 2015 18 bin TL, 2018’de 15 bin TL olan bedelli askerlik 2019’da memur katsayısına göre çarpılarak 31 bin TL olarak belirlenmiş. Neden böyle bir rakam ortaya çıktı. Geçmiş dönemlerde bu fiyatlar neye göre belirlendi? 31 bin TL hangi sorunu çözecek? 145 bin kontenjanla 31 bin TL ile 460 bin yoklama kaçağı ve bakaya sorunu ortadan kalkacak mıdır? Bu yasa acaba adalet mi dağıtacak? Böyle sistem olmaz. Aynı iktidar aynı yönetim, 5 sefer bedelli çıkarıyor. Her seferinde farklı rakamlar var. Bedelli askerlik bu sistemle zenginlerin yapacağı, parası olmayanın yapamayacağı hale gelmiştir. Ben bunu adaletli bulmuyorum”şeklinde konuştu.

Sancar, sözlerinde CHP’nin bayramı evinde geçirmek isteyen mehmetçik ile bir derdi olmadığını dile getirdi. Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 28. ve 45. maddeler ile özel yetki verildiğini belirtti. Sancar, bu yetkilerin 1970 yılından beri olduğunu ancak 1 yıl önceki sistem değişikliği artık bu yetkilerin partili Cumhurbaşkanına verileceğini söyledi.

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ TEOMAN SANCAR’IN KONUŞMASININ TAMAMINI VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ!