Selçuk Belediyesi Çocukları Sevindirecek

Selçuk Belediyesi Çocukları Sevindirecek

Selçuk Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Çocuk Şenliği ve birbirinden özel etkinliklerle kutluyor. Hafta boyu sürecek  tiyatro, sergi, sinema gibi etkinliklerin yanı sıra sürprizler Selçuklu çocukları bekliyor.

23 Nisan günü Selçuk Belediyesi ile Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Çocuk Şenliği’nde Gazi Kafe’de toplanan çocuklar, birbirinden farklı ve eğlenceli etkinliklerle keyifli bir gün geçirecek. Dans, müzik, zeybek ve jimnastik gösterilerinin yanı sıra kurulan stantlarda origami atölyesi, emoji atölyesi, resim atölyesi, mini basket oyunu gibi etkinliklerle çocuklar farklı deneyimlerle eğlenecekler.

Hem tiyatro, hem sinema

Selçuk Belediyesi ile Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Atatürk ve Çocuk Konulu Resim Yarışması’na katılan öğrencilerin çalışmaları da yine Gazi Park’ta sergilenecek. Çocuk Şenliği’nde ayrıca Palyaçolarla Yüz Boyama Etkinliği ve Kostümlü Müzikli Çocuk Tiyatrosu da çocukları Gazi Park’ta bekleyen etkinlikler arasında yer alıyor. 23 Nisan günü boyunca ayrıca Artemis Kadın El Emeği, Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Bahçesi’nde açık olacak.

Selçuk Belediye Tiyatrosu tarafından 23 Nisan akşamı iki palyaçonun komik ve eğlenceli hikayesini anlatan “İki Bavul Dolusu” adlı oyun da sahnelenecek. Çocukların ilgiyle izleyeceği oyun 23 Nisan Pazartesi akşamı saat 20.00’de Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çocuk Haftası etkinlikleri kapsamında Selçuklu çocukları iki animasyon sinema filmi keyfi de bekliyor. Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda 24 Nisan günü 11.00, 14.00, 18.00, 20.00 seanslarında “Şirinler Kayıp Köy”,  26 Nisan günü 10.00, 14.00, 18.00 seanslarında “Köstebekgiller Perili Orman”, adlı filmlerin gösterimi yapılacak.

Oyuncak sergisi bir kez daha Selçuk’ta

Daha önce farklı zaman dilimlerinde Selçuk’ta açılan ve çocukların yanı sıra yetişkinler tarafından da yoğun ilgi gören “Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Sergisi” bir kez daha Selçuk Efes Kent Belleği’nde açılacak. Folklor Araştırmacısı İzzet Kocadağ tarafından hazırlanan sergi 23 Nisan Pazartesi saat 12.00’de Selçuk Efes Kent Belleği’nde açılacak. Sokak oyunlarının teknolojiye yenik düşmesi, el yapımı oyuncakların unutulması sebebiyle, gelecek nesillere eski oyuncakları ve oyunları tanıtmak amacıyla açılan sergi 27 Nisan Cuma gününe kadar Selçuk Efes Kent Belleği’nde açık kalacak.

Atatürk’e mektup

Selçuk’ta birbirinden anlamlı etkinliklere imza atılacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Selçuklu çocuklar Atatürk’e olan sevgilerini mektuplar ve resimlerle anlatacak. Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Resim Kursu Eğitmeni Mürüvvet Kayabay’ın öğrencileri tarafından yapılan çalışmalar Selçuk Efes Kent Belleği’nde sergilenecek. “Çocuk Yüreklerimizde Atatürk Sevgisi ve 23 Nisan” konulu sergide, sanat evinde resim kursuna katılan çocukların resimlerinin yanı sıra, Atatürk’e yazdıkları mektuplar da sergilenecek. “Çocuk Yüreklerimizde Atatürk Sevgisi ve 23 Nisan” konulu sergi Selçuk Efes Kent Belleği’nde 23 Nisan Pazartesi günü saat 18.00’de açılacak.

Çocuklar Mustafa Kemal Atatürk ile fotoğraf çektirecek

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bir hafta boyunca birbirinden anlamlı etkinliklere imza atan Selçuk Belediyesi çocuklara Atatürk ile fotoğraf çekilme imkanı da sunuyor. Selçuk Belediyesi ile Eskişehir’in Tepebaşı Belediyesi işbirliği ile kurulan stantta Atatürk’ün üç boyutlu görseli ile fotoğraf çektirmek isteyen çocuklar bu hayallerine 23 Nisan günü Gazi Park’ta düzenlenecek Çocuk Şenliği’nde kurulacak stantta kavuşacak. Stant bir hafta süresince Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphane ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde hizmet vermeye devam edecek. Anıtkabir’de ve birçok ilde kurulan stantlarda cep telefonlarına eklenen özel bir uygulama sayesinde cep telefonuyla çekilen fotoğraflar cihazın hafızasına kaydedilerek Atatürk’ün aslına uygun sanal görüntüsü ile fotoğraf çektirme imkanı ortaya çıkıyor.

Yayınlama: 20.04.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.