Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Spor yaralanmaları tedavilerindeki son gelişmeleri tartıştılar

Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği (TUSYAD), 16. Türk Spor Yaralanmaları ve Artroskopi Diz Cerrahisi Kongresi’ni düzenledi.

Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi

Hilton Sarıgerme Dalaman Oteli’nde yapılan uluslararası katılımlı kongreye Türkiye’den alanında uzman konuşmacılar ve yurt dışından gelen önemli konuk ortopedi hekimleri katılarak sunumlarını yaptılar. 16. Türk Spor Yaralanmaları ve Artroskopi Diz Cerrahisi Kongresi Başkanı Prof. Dr. İlhan Özkan, kongrede spor yaralanmaları, artroskopik cerrahi, diz cerrahisinin tüm konuları ve diz artroplastisi tüm ayrıntıları ile tartışıldığını belirtti.  Omuz, dirsek, kalça, ayak – ayak bileği, el bileği artroskopik cerrahisi, kıkırdak yenilenmesi ve teknolojilerinin ana konular olan kongreye 600 hekim ve bu konuda hizmet veren firma temsilcilerinin katıldığını söyleyen Prof. Özkan, “Kongremizin amacı sadece hekimler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı değildir. Ortopedik cerrahide, hastaların tedavisinde kullanılan protezler, implantlar gibi, pek çok teknolojik gelişmeler sonunda ortaya çıkan malzemeleri ve ilaçları üreten, bize ulaştıran firma temsilcileri de kongremize katıldı ve hekimler ve sektör temsilcileri arasında bilgi alışverişi gerçekleştirildi” dedi.

Taşkıran: “Spor yaralanmaları ve tedavisi ana gündemimiz”

TUSYAD Yönetim Kurulu Başkanı Emin Taşkıran ise kongre bilimsel programında 35 panel, 49 konferans, 12 olgu tartışma oturumu, 12 kurs, 4 video sunum oturumu ve 17 sözlü bildiri oturumu yer aldığını vurgulayarak tüm oturumlarda görev alan ve sunum yapacak hekim sayısının ise 224 olduğunu ifade etti. TUSYAD hakkında da bilgiler paylaşan Taşkıran, “Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği 1988 yılında Prof. Dr. Veli Lök öncülüğünde kuruluşunu tamamlamış ve ilk kongresini 1991 yılında düzenlemiştir. Derneğin kuruluş amacı ülkemizde spor yaralanmaları, artroskopi ve diz cerrahisi konusunda toplantılar, eğitim programları düzenlemek, bilimsel gelişime katkı sağlamaktır” diye konuştu.