Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sudan Para Kazanacaklar

Manisa’da 4.5 megawatt elektrik

Manisa’da 4.5 megawatt elektrik üretimi için geri sayım başladı

Manisa’nın Gölmarmara ilçesine kurulacak HES Projesiyle yılda 4.5 megawatt elektrik üreterek 700 bin dolar gelir elde edilmesi hedefleniyor.  

  Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan Hidroelektrik Santrali ile yılda 4.5 megawatt elektrik üreterek 700 bin dolar gelir elde edilecek. Gölmarmara Belediyesi tarafından hizmete sokulacak HES ile hem ilçenin enerji ihtiyacı karşılanacak hem de elde edilen gelir ile ilçeye yeni hizmetler kazandırılacak. HES Projesiyle ilgili bilgi veren Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, elektrik tribünlerinin Gördes Barajı’nın sol sahilindeki basınç kırıcı tesisinin üzerine kurulacağını belirterek, bu şekilde elektrik üretmeyi planladıklarını ifade etti.

https://youtu.be/qfKiQPv8FtQ

“3.5 YILDA KENDİNİ AMORTİ EDECEK”

Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz

Belediye Başkanı Öz, “Gördes Barajı üzerindeki tarımsal sulamaya ait isale hattında geçtiğimiz aylarda bir fizibilite çalışması yaptırdık. Zaten 54 bin dönümlük arazideki sulama Gölmarmara Belediyesine verilmişti. Önümüzdeki aylar içerisinde sulama işlemi gerçekleştirilecek. Bunun yatırımı bitmek üzere. Yazın salınacak suda Gördes Barajı’ndan 70 barda geliyor. Bu su basınç kırıcılar sayesinde 10 bara kadar düşürülüyor. Belediye olarak bu basın kırıcıları kaldırıp üzerine elektrik tribünleri koyup, elektrik üretmek istiyoruz. Gerekli olan fizibilite çalışmaları yapıldı. Yaklaşık 4.5 megawatt üzerinde bir elektrik üretimi olacak. Belediye ise gelirinin ise yıllık 700 bin dolar olmasını bekliyoruz. 3.5 yılda kendini amorti etmesini bekliyoruz” diye konuştu.