Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Talisizlik değil hayat piyangosu!

Bodrum’da ailesiyle tatil yaparken

Bodrum’da ailesiyle tatil yaparken apandisiti patlayan İrlandalı Helen McGreeghan’ın talihsizlik yaşamadığı aksine hayat şansının yüzüne güldüğü ortaya çıktı. Helen’de daha önceden herhangi belirti vermeyen ve bilinmeyen karaciğer sirozu teşhis edildi.

Patlayan apandisitin sirozun fark edilmesine vesile olduğunu belirten Doç. Dr. Tunç Özdemir, “Karaciğer sirozu, hastalığı ağırlaştırıp, tedaviyi zorlaştırmışsa da, hızlı cerrahi ve ameliyat sonrası uygulanan titiz bakım ile hastamız tedavi edildi” dedi.

Kuzey İrlanda’nın Coleraine şehrinde yaşayan emekli polis Anne ile polis William McGreeghan çifti her yıl olduğu gibi bu yaz da çocukları Joshua (14) ve Helen (12) ile birlikte tatillerini geçirmek için 26 Temmuz’da Bodrum’a geldi. Tatilin ikinci gününde Helen’in karın ağrısı şikayetleri başladı, çift kızlarına yediği bir şeylerin dokunmuş olabileceğini düşündü. Ancak ağrı şiddetlenip ateş ve ishal de başlayınca soluğu ilçedeki bir hastanede alan çift için sonuç sürpriz oldu. Çift yapılan tetkikler sonucunda Helen’in apandisitinin patladığını, acil ameliyat gerektiğini öğrenirken, koyulan karaciğer sirozu tanısıyla çifte şaşkınlık yaşadı. Küçük kız bir yanda siroz tablosuyla apandisit ameliyatı için İzmir’e Kent Hastanesi’ne sevk edildi. Ameliyatı gerçekleştiren ve Helen’i taburcu eden Çocuk Cerrahı Doç. Dr. Tunç Özdemir, “Ambulans ile acil servisimize getirilen hasta oldukça düşkün görünümdeydi. Ateşi olan, hiçbir şey yiyip içemeyen hastamızı acil olarak ameliyata aldık. Apandisiti patlamış ve koparak bağırsaktan ayrılmıştı, karın içinde yaygın enfeksiyon ve apse mevcuttu. Hastanın apandisiti 1.5 saat süren bir ameliyatla alınarak karnın içindeki enfeksiyon ve apse temizlendi. Ameliyat sonrası, bir hafta boyunca iki antibiyotik kullanan hasta giderek düzeldi. Hastanın karaciğer hastalığı dolayısı ile tedavide kullanılan antibiyotikler özel seçildi. Ateşi düştü, beslenebilir hale geldi. Karaciğer yetmezliği açısından, çocuk gastroenterolojisi, yoğun bakım ve karaciğer nakli uzmanları ile yoğun bir iletişim içinde çalışıldı. Sağlığına kavuşan hasta, ülkesinde karaciğer sirozu ile ilgili incelemelerin ve tedavilerin acilen yapılması açısından bilgilendirilerek taburcu edildi. 12 yaşındaki hastamızın öncesinde herhangi bir sağlık sorunu yokmuş, yaşamamış. Her ne kadar apandisit patlaması hayatı tehdit edici nitelikte ağır bir hastalıksa da, bu hastada, daha önce fark edilmemiş karaciğer sirozunun fark edilmesine vesile olmuştur. Karaciğer sirozu, hastalığı ağırlaştırıp, tedaviyi zorlaştırmışsa da, hızlı cerrahi tedavi ameliyat sonrası uygulanan titiz bakım ile hastamız tedavi edilmiştir” ifadelerini kullandı.

“Büyük şok yaşadık”
20 yıldan bu yana yaz tatillerini Bodrum’da geçirdiklerini ve Yalıkavak’ta bir evleri olduğunu belirten anne McGreeghan, “Kızımız gayet sağlıklı bir çocuktu. Hiçbir sağlık problemi yoktu. Bodrum’a daha yeni gelmiştik, rahatsızlandı. Biz gıda zehirlenmesi sandık. Altından hem apandisit hem de siroz çıktı. Bu bize büyük şok yaşattı. Ama apandisit sayesinde de gizli seyreden bu hastalığını öğrendik, bunu da büyük şans olarak görüyoruz. Başarılı bir ameliyat geçiren kızım şimdi gayet iyi, tatiline bıraktığı yerden devam etmek istiyor. Ben doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum. İngilizce bildikleri için rahat iletişim kurduk, bizi her konuda iyi aydınlattılar. Tavsiyeleri üzerine de ülkemize döner dönmez kızımızın siroz yönünden sağlık kontrollerini yaptıracağız” diye konuştu.