Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Telefonda FETÖ Dolandırıcılığına 4 Tutuklama

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, kendilerini polis ve savcıolarak tanıtan ve ağlarına düşürdükleri vatandaşları Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) bahanesiyle dolandıran 2’si Suriye uyruklu 4 şahıs tutuklandı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, kendilerini

Edinilen bilgilere göre; Taşyaka Mahallesi’nde yaşayan N.K.’yi telefonla arayan bir kişi,kendisini savcı olarak tanıtıp, “Banka hesaplarınız FETÖ tarafından ele geçirildi” dedi ve kızının da bu işe karıştığını söyleyerek, bu işin çözülmesi için 150 bin lirasını dolandırdı.

https://youtu.be/sYLeBxmU1yk

  Parasını veren ve daha sonra dolandırıldığını anlayan N.K.’nin polise başvurması üzerine şüphelilerin yakalanması için Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri özel ekip kurarak çalışma başlattı.

  N.K.’nin evinine trafına konuşlanan ekipler, tekrar para almaya gelen Harun Reşit B. ile AhmetB.’yi kovalamaca sonucu yakaladı.

  Şüphelilerin yakalanmasının ardından N.K.’yi aramaya devam eden ekipler, aynı yöntemle para isteyen Suriye uyruklu Mohammed A.’yı da parayı alıp kaçtığı sırada kovalamaca sonucu yakaladı. Mohammed A. ile beraber hareket ettiği belirlenen Suriye uyruklu Murat K. ise kaçtığı otomobil ile Fethiye – Antalya karayolunda yakalandı.

  Murat K.’nin üzerinde yapılan aramada ehliyet belgesinin de sahte olduğu tespit edildi.Emniyetteki işlemlerinin ardından 2’si Suriye uyruklu 4 zanlı adliyeye sevkedildi. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece “Resmi belgede sahtecilik,nitelikli dolandırıcılık” suçlarından tutuklanarak Eşen T Tipi Cezaevine gönderildi.