Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Bayrağı’nın indirttiği iddia edilen ve soruşturma başlatılan müftü, protokolle toplantıya katıldı

Denizli’nin Tavas ilçesinde Müftü Hanifi Özlen’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda camiye asılan Türkiye Bayrağı’nı indirttiği iddiası ortalığı karıştırdı. MHP İl Başkanı Cafer Birtürk tarafından durumun vehameti sosyal medya üzerinden ifade edilirken, İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın müftü hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdiği belirtildi. Ancak Müftü Hanifi Özlen’in Kasım ayı ilçe müftüleri toplantısına katılması akıllarda soru işareti bıraktı.

Denizli'nin Tavas ilçesinde Müftü

Tavas ilçesi Müftüsü Hanifi Özlen’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ilçe merkezindeki camiye asılan Türk Bayrağı’nı indirttiği yönündeki iddia ilçeyi ayağa kaldırdı. MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk konunun kendilerine iletildiğini ifade ederek sosyal medya hesabından,”Tavasımızın Müftüsü Hanifi Özlen Hocanın İcraatlarıyla ilgili Uzun Zamandır Bize şikayetler gelmekte idi Bugün Yüzlerce şikayet telefonu aldık Enson icraatı cami de asılan Türk bayrağının İndirilmesiTalimatını verdiği yönünde arayanları yatıştırmakta güçlük çekiyoruz Bu hocanın yetkililer tarafından acilen görevden uzaklaştırılması kanaatindeyiz”ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İddiaların sosyal medyada da yankı bulmasının ardından Haberhorozu.com’un haberinde;İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın konu ile ilgili soruşturma başlattığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan müfettiş talep edildiğini söylediği ve müftünün 15 günlük izne ayrıldığı belirtildi.

İLÇE MÜFTÜLERİ TOPLANTISINA KATILDI

Soruşturma başlatıldığı ifade edilen, Tavas Müftüsü Hanifi Özlen dün Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Emniyet Müdürü Kenan Yıldız ve Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz’ın da bulunduğu 2019 Kasım ayı İlçe Müftüleri Toplantısı’na katıldı. Soruşturma başlatıldığı söylenen müftünün bu toplantıda yer alması akıllarda soru işareti bıraktı.

DİYANET-SEN’DEN AÇIKLAMA

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Denizli‘nin Tavas İlçe Müftüsü Hanifi Özlen’in bayrağın daha görünür ve yüksek yere asılması isteğinin bir camiden bayrağı indirttiği yönünde yalana dönüştürüldüğünü belirterek, “Diyanet camiasının milli değerlere bağlılığı tartışılmaz” dedi.
Tavas İlçe Müftüsü Hanifi Özlen hakkındaki ‘Müftü bayrak indirdi’ iddialarına sert tepki gösteren Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, olayı araştırmadan, doğrusunu öğrenmeden önyargıyla yaklaşan kesimin uzun bir zamandır bunu gelenek haline getirdiğini ifade etti. Bayraktutar, “Diyanet camiası olarak bizler bayrağımızın kutsiyetini, şehidimizin ulviyetini, liderlerimizin kıymetini bilen bir camiayız. Bizi diline dolamaya çalışanlar ‘şu ezanların dinin temeli’ olduğunu unutuyorlar” şeklinde konuştu.

Diyanet camiasını milli değerlere karşı hürmetsiz olmakla suçlayanların şehidin son örtüsüne hürmetsizlik ettiklerini ifade eden Bayraktutar, “Diyanet mensupları olarak bizlerin bu memlekette doğumdan ölümümüze kadar bayrak sevgisiyle yetişen bireyler olduğumuzu, bayrağımıza yapılan saygısızlığı hainlik olarak gördüğümüzü bildikleri halde bu şekilde çirkin iftiralarla, yanlış beyanatlarla fitneye sebebiyet veriyorlar” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığının bu devletin en değerli kurumlarından biri olduğunu dile getiren Bayraktutar, hiç kimsenin Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’le, bağımsızlığın göklerdeki mührü bayrağımızla aralarına girmesine izin vermeyeceklerini vurguladı. Diyanet camiasına yönelik karalamaların ardının kesilmediğini ifade eden Bayraktutar, “Birileri din görevlilerinin itibar kaybına uğradığını söylüyor, birileri çıkıp din görevlilerinin Atatürk ile sorunu olduğunu dile getiriyor ve bugün birileri yine çıkıp din görevlilerinin bayrağımızı indirmeye çalıştığını dile getiriyor. Dün söylenenler ne kadar büyük bir yalan ise bugün söylenenler de aynı yalanın, aynı fitnenin, aynı iftiranın devamıdır” ifadelerini kullandı.
Her gün yeni bir karalama kampanyası ile gündeme gelmeye çalışanlara ‘düşün artık yakamızdan’ diyen Bayraktutar, “Bizi değerlerimizle sorunlu göstermeye çalışan hastalıklı zihniyetler iyi bilsinler ki kendi şizofren bakış açılarına hiçbir din görevlisini kurban etmeyiz. Biz değerlerimizle müsemma bir milletiz. Diyanet mensuplarının ülkesine, milletine bağlılığını sorgulamak kimsenin haddine değildir. Bu güzide camianın mensupları yeri ve zamanı geldiğinde 15 Temmuz’da olduğu gibi vatanları için, milleti için, bağımsızlığı için, milli iradesine sahip çıkmak için canlarını ortaya koyacaktır” dedi.

HABER:ORAL CAN TATAR