Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Eximbank Müdürü Adnan Yıldırım Görevinden Ayrıldı!

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım görevinden ayrıldı. Yerine Genel Müdür Yardımcısı Enis Gültekin vekalet edecek.

Türk Eximbank Genel Müdürü

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, dün itibarıyla genel müdürlük görevinden ayrıldığını bildirdi.Bankanın genel müdürlük görevine Genel Müdür Yardımcısı Enis Gültekin’in vekalet edeceği öğrenildi.

İstifası sonrası, bankanın dönüşüm ve atılımlarına bundan sonra da devam edeceğini söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:”Kredinin yanında sigorta ve teminat ürünleriyle daha güçlü bir banka var. Bugün 11 bin 300’ü aşkın ihracatçımızla çalışıyoruz. İhracatçıya toplam finansal desteğimiz göreve geldiğimizde 33 milyar liraydı, bugün 44 milyar liraya ulaştı. Toplam ihracatın yüzde 26’sını destekler konuma geldik. 2019 yılının ilk 4 ayında dünyadan ilave 2,1 milyar dolar Türkiye’ye kaynak getirmiş olduk. Dış kaynak bulma konusunda finans sektörüne öncülük ettik. Organizasyonu 4 ilden ihracatta önde gelen 20 ile yaydık. Bankadaki bu dönüşüm ve atılım, bundan sonraki dönemde de artarak devam edecektir.”

ADNAN YILDIRIM KİMDİR?

1959 yılında Denizli’de dünyaya geldi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Yıldırım, ABD’de Vanderbilt Üniversitesi’nde Ekonomi Yüksek Lisansı yaptı. 1981 -1996 yılları arasında Maliye Bakanlığı’nda çalışan Yıldırım, 1996 yılında Daire Başkanı olarak görev yaparken istifa ederek EGS Grubu’na Mali İşler Koordinatörü olarak geçti. 

Denizli Serbest Bölgesi Genel Müdürlüğü, İPEKYOLU Vadisi Serbest Bölge Kurucu ve İşletmecisi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 2003 yılında Ege İhracatçı Birlikleri Mali Danışmanlığı görevine getirilen Yıldırım, 2006-10 yılları arasında İzmir Ticaret Odası Genel Sekreterliği görevini de sürdürdü. Pamukkale Danışmanlık Ltd. Şti. ve Batı Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. firmalarında Kurucu Ortak olarak bulunan Yıldırım, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda Başkanlık Danışmanı, İzmir Ticaret Borsası’nda Yönetim Kurulu Danışmanı, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde Yönetim Kurulu Danışmanı ve İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) Mali Danışmanlığı görevlerinde bulundu.  Son olarak Eximbank Genel Müdürlüğü görevinde bulundu.