Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Eximbank’tan 44 milyar dolar destek planı

İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) düzenlenen “İhracat Finansmanında Türk Eximbank” Bilgilendirme Toplantısı’nda, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım yaptığı konuşmada faaliyetleri hakkında bilgi verirken 2019 sonunda 12 bin 320 firmaya ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Toplantıda Yıldırım’ın yanı sıra İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi birer konuşma yaparken İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve iş dünyasının önemli temsilcileri yer aldı.

İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO)

YILDIRIM: “11 BİN FİRMAYA DESTEK SUNUYORUZ”

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, “Eximbank, geçmişten bugüne gerçekten iyi yönetilmiş bir kurum.  Her zaman daha fazla ihracatçıya dolar bazında destek vermeyi, daha çok ihracatçıyı koruma altına almayı, finansman maliyetini artırmayı, ihracat ihtiyacı olan yeni ürünleri devreye almayı amaçlıyoruz. Çalıştığımız ihracat firmalarının sayısını yüzde 50 artırdık. Kredilerimizi istediğiniz yabancı para birimi cinsinden kullandırıyoruz.” diyerek sektörleri daha çok destekleyeceklerini söyledi.

İhracata 44 milyar dolar destek sunduklarını söyleyen Yıldırım, “ Gerçekleştirdiğimiz dönüşüm sayesinde önceden ihracatın yüzde 14’ünü destekliyorken, bugün yüzde 26’sına finansman sağlayabiliyoruz. 2 şube ile hizmet veren bir banka iken bugün 12 şubeye sahibiz. Eskiden 4 bin 700 firmaya destek sunarken, bugün 11 bin firmaya destek sunabiliyoruz. 2019’da ihracata desteğimizi yüzde 27’ye çıkarmayı ve 12 bin 320 firmaya ulaşmayı hedefliyoruz. Türkiye’de toplam 15 bine yakın müşteri potansiyelimiz var.” ifadelerini kullandı.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı AW570781_01.jpg
Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım

YILDIRIM: “İZMİR İHRACATINA YÜZDE 30 DESTEK SAĞLANDI”

Konuşmasında İzmir’e ayrı bir parantez açan Adnan Yıldırım şunları söyledi :”İhracatçılarımız Eximbank’tan 1.6 milyar dolar kredi kullanmış. 1,1 milyar dolar sevkiyat bankamız tarafından sigortalanmış. Böylece 2.7 milyar dolarlık finansman imkanından faydalanmışlardır. İzmir ihracatı Kasım ayı sonu itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artarken, Türk Eximbank toplam desteği de buna paralel şekilde yüzde 12 oranında artmıştır. Böylece Türk Eximbank’ı, İzmir ihracatının yüzde 30’una destek sağlamıştır.”

ÖZGENER: “İHRACATIMIZ CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK MİKTARINA ULAŞTI”

Toplantıda yaptığı konuşmada yönetimin katma değeri artırması gerektiğine değinen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de  “Türk ihracatı, Kasım ayında yüzde 9,5 artarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat miktarına ulaştı ve Türk Lirası ile yapılan ihracatın hacmi 10.1 milyar TL oldu. İhracatımızı 200 milyar doların üzerine taşımak ve kentimizde 10 bin ihracatçıya ulaşmak bizim için çok önemli. Yüksek katma değerli, markalaşmaya dayalı ihracat teşvik edilmeli. Çekici hale getirilmezse yüksek rekabet koşullarına kimse girmek istemez. Eximbank’ın sağladığı ilave finansman ile tarım ve gıda ihracatımızı artıracağımızı düşünmekteyiz.” Diyerek Eximbank ‘ın  TL ile ihracat yapan Türk firmalarına desteğini artırması gerektiğini belirtti.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı AW570781_04.jpg
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener

ESKİNAZİ: “TÜRK EXİMBANK’I, TÜRK İHRACATÇISININ GÖZBEBEĞİDİR”

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise Ege Ekonomik Forumu’nda tarıma ekstra kredi sağlayan Türk Eximbank’a teşekkür ederek “ Türk Eximbank’ı Türk ihracatçısının gözbebeğidir. Bizim sağlayabileceğimiz kredinin on katı kadar krediyi ihracatçılarımıza sağlayabileceğini düşünüyoruz. Finansal ürünlerin konjonktüre göre değiştiğini hepimiz biliyoruz. Eximbank bu çeşitliliği hızlı bir şekilde revize etmektedir. Önümüzdeki dönemde ihracat ve sigorta alanında petek büyüteceğine inancım sonsuzdur.” şeklinde konuştu.

 

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Jak Eskinazi
TÜRK EXİMBANK’TAN 44 MİLYAR DOLAR DESTEK PLANI TÜRK EXİMBANK, 2018 SONUNDA FİNANSMAN DESTEĞİ SAĞLADIKLARI FİRMA SAYISINDA 11 BİNE ULAŞMAYI HEDEFLİYOR 2018 YILINDA İHRACATIN YÜZDE 26’SINA FİNANSMAN İMKANI TÜRK EXİMBANK İZMİR İHRACATININ YÜZDE 30’UNA DESTEK SAĞLADI