Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Ülkemi layıkıyla temsil edeceğim”

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e atama mektubunu sundu. Yıldız, sosyal medya hesabından konu ile ilgili paylaşım yaptı. Yıldız paylaşımında;”Türkiye, çok taraflılığın merkezi olan BM’ye büyük önem atfediyor ve BM gündemine katkı sunuyor. Görev sürem boyunca ülkemizi BM’de layıkıyla temsil etmek için yorulmadan çalışacağım ” dedi.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM)

Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, atama mektubunu BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e takdim etti. Büyükelçi Yıldız için Guterres’in makamında tören düzenlendi.

Guterres’e Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın selamlarını ileten Yıldız, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi olarak atanmaktan ve kendisiyle çalışacak olmaktan duyduğu gururu dile getirdi.

Sosyal Medya hesabından bir paylaşım da yapan Yıldız şu ifadelere yer verdi:”Ülkemizin BM nezdinde Daimi Temsilcisi olarak New York’ta göreve başladığım ilk günümde BM Genel Sekreteri Sayın Antonio Guterres’e atama mektubumu sundum. Bu vesileyle Sayın Guterres’e, ülkemizin çok taraflılığa, BM’ye ve mevcut küresel sınamalar karşısında BM’nin etkinliğinin artırılmasına yönelik çabalara tam desteğini ifade ettim. Görev sürem boyunca ülkemizi BM’de layıkıyla temsil etmek için yorulmadan çalışacağım.”