Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uğur Mumcu “Sönmeyen Işık” Sergisiyle Anıldı

Bu haberin fotoğrafı yok

Araştırmacı – Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 25. Yılında Menteşe Belediyesi tarafından Menteşe Belediyesi Sanat Galerisinde düzenlenen,  fotoğraf sanatçısı Gürsel Gökçe’nin fotoğraflarının sergilendiği ‘Sönmeyen Işık Uğur Mumcu’ sergisiyle anıldı.

Serginin açılışında konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Gazeteci Uğur Mumcu’nun katledildiği güne kadar hep gerçeklerin peşinde koştuğunu ve cesaretiyle, her zaman gerçekleri yazdığını belirtti.

Başkan Gümüş, “Gazeteci, Yazar Uğur Mumcu’nun kalemi hiçbir zaman eğilip, bükülmedi. O belki bedenen aramızda değil ama fikirleri, düşünceleri her zaman bizimle. Onun fikirlerini öldüremediler, yok edemediler. O’nun fikirleri her geçen gün daha da büyüyor. Katledilmeden daha bir kaç gün önce tarikatların, cemaatlerin tehlikesini işaret eden yazıları, halen aklımızda. Uğur Mumcu bunları 30 yıl önce görmüştü. O’nun ileri görüşlülüğü, Cumhuriyetimize, Atatürk’e ve demokrasiye olan bağlılığı,  meslek hayatındaki cesareti ve dürüstlüğü, genç kuşaklara her zaman örnek olacaktır. O’nu sadece anmamız değil, anlamamız gerektiğini de düşünüyorum.” dedi.

Başkan Gümüş’ün konuşmasının ardından sergide yer alan fotoğraflardan oluşan slayt sunumu yapıldı. Slayt sunumunun ardından Başkan Gümüş, fotoğraf sanatçısı Gürsel Gökçe’ye teşekkür plaketi takdim etti. Plaket takdiminin ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.

‘‘Sönmeyen Işık Uğur Mumcu’ sergisi Zihni Derin Alışveriş Merkezindeki Menteşe Belediyesi Sanat Galerisinde 31 Ocak 2018 Çarşamba gününe kadar açık kalacak.