Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Üniversiteli dostu büyükşehirler listesinde İzmir zirvede

Kamu Teknoloji Platformu tarafından

Kamu Teknoloji Platformu tarafından hazırlanan “Üniversiteli Dostu Büyükşehir Belediyeleri” raporu açıklandı. Türkiye’deki büyükşehir belediyelerinin üniversite öğrencilerine sunduğu hizmetler ve olanaklar ile gençlerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların değerlendirildiği araştırmada İzmir Büyükşehir Belediyesi birinci sırayı aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kamu Teknoloji Platformu tarafından hazırlanan “Üniversiteli Dostu Büyükşehir Belediyeleri” raporunda birinci sırayı aldı. Çalışmada yaklaşan üniversite tercihleri öncesinde, gençlerin karar vermelerini etkileyen konular bir arada değerlendirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eğitim ve öğretim alanında üniversite öğrencilerine özellikle pandemi gibi olağanüstü haller ve tercih dönemlerinde sunulan hizmetler için ortaya koyduğu vizyonla atılan adımlar başarıyı getirdi.

İZMİR’İ İSTANBUL VE ANKARA TAKİP ETTİ

Araştırma sonucunda, Türkiye’deki 30 büyükşehir belediyesi arasından en yüksek puanları alan ve üniversite öğrencilerine en fazla hizmet sunan 10 büyükşehir belediyesi belirlendi. Sonuçlara göre ilk 10’a giren büyükşehir belediyeleri sırasıyla; İzmir, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Mersin, Antalya, Bursa, Gaziantep, Adana ve Kayseri Büyükşehir Belediyeleri oldu.

HANGİ KRİTERLERE BAKILDI?

Raporda, üniversite öğrencisi sayısı, konut ve kiralık daire fiyatları, toplu taşıma hizmetleri ve ücretsiz Wi-Fi erişimi gibi faktörler göz önünde bulundurularak bir sıralama oluşturuldu. Ayrıca raporda sosyal hizmetler, burs imkanları ve öğrencilere sunulan kültürel etkinlikler de incelendi. Özellikle bu dereceye giren belediyelerin sosyal sorumluluk projeleri, genç nüfusa hitap eden spor tesisleri ve kent içinde düzenlenen sanatsal aktiviteler dikkat çekti.

ÇALIŞMA BELEDİYELERİ TEŞVİK AMACINI TAŞIYOR

Kamu Teknoloji Platformu tarafından hazırlanan rapor, Türkiye genelinde üniversite öğrencilerinin yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik çalışmaları teşvik etmek ve belediyelerin bu konudaki başarılarını görünür kılmayı amaçlıyor. Çalışma aynı zamanda gelecekte daha etkili politikalar ve projeler geliştirmeye yönelik belediyeler için kıymetli bir rehber niteliği taşıyor.

“YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRMAK ADINA ÖNEMLİ ROL ÜSTLENİYORLAR”

İlk 10’a giren büyükşehir belediyelerinin üniversite öğrencilerinin akademik başarılarına destek olduğunu ayrıca sosyal ve kültürel gelişimlerine de katkı sağlayarak yaşam kalitelerini artırmak adına önemli bir rol üstlendiğini belirten Kamu Teknoloji Platformu Başkanı Çağrı Işıklıoğlu, “Araştırma; öğrencilerin ulaşım, barınma, yemek, burs imkanları, kütüphane sayısı, internet erişimi, kültür-sanat etkinlikleri, çamaşırhane hizmetleri, staj imkanları, kariyer/istihdam merkezi olma gibi kriterler doğrultusunda kategorilere ayrılmıştır. Her bir kategoriye puanlama yapılarak, belediyelerin öğrenci dostu olma düzeyi belirlenmiştir” dedi.