Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uşak Ulubeyliler Derneği Başkanı Mustafa Kaytan:”Ulubeylileri Bir araya Getiriyoruz”

Egeyön Haber, İzmir’deki Ege Bölgesi illerinin dernek başkanlarını ziyaret etmeye devam ediyor.

Egeyön Haber, İzmir’deki Ege

Uşak Ulubeyliler Derneği Başkanı Mustafa Kaytan, Egeyön Haber’e konuştu. Derneğin kuruluşunu ve faaliyetlerini anlatan Kaytan, Uşak’ın Ulubey İlçesi hakkında bilgiler vererek dernek kapsamında düzenledikleri etkinliklere değindi. Kaytan, hemşehrilerini derneğe destek olmaya davet ettiğini belirtti.

6 yıl öğretmenlik geçmişi olduğunu söyleyen Kaytan, “2003 yılında derneğe katıldım. 2008 yılından beri de derneğin başkanlığını sürdürüyorum. Derneğimiz 2000 yılında İzmir’de kuruldu. Çeşitli faaliyetlerimiz oluyor. Derneğimizin kendine ait yeri var. Mimar Kemalettin Caddesi’ndeki yerimizde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Faaliyet olarak Ulubeyli öğrencilerimize burs veriyoruz, Ramazan ayında ve Ramazan Bayramı’nda yardıma muhtaç ailelere yardım paketleri hazırlıyoruz. Uşak Ulubeyli’ye ve İzmir’deki Ulubeylilere bu paketleri dağıtıyoruz. Yılda bir kez Ulubeyliler gecesi düzenliyoruz. Bu gecemizde Ulubeylileri bir araya getiriyoruz. Yılda bir kez piknik düzenliyoruz. Bu piknikte Uşak’tan ve Türkiye’nin diğer yerlerinden Ulubeyliler bir araya gelerek tanışma ve kaynaşma fırsatı buluyor. Hepimiz bir araya gelsek sayımız binin üzerinde olabilir. “ diyerek etkinliklere katılımın çok yoğun olduğunu ve her seferinde artış gösterdiğini ifade etti.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı FormatFactory4588273c-2ee7-40c8-9b7d-07c210743052.jpg
Uşak Ulubeyliler Derneği Başkanı Mustafa Kaytan

“DÜNYANIN EN UZUN 2. KANYONUNA SAHİBİZ”

Kaytan, “Ulubey Uşak’ın en küçük ilçelerinden 5 bin nüfuslu bir ilçe. Ulubey’de şuanda dünyanın 2. en uzun kanyonu olan “Ulubey Kanyonu” var. Burada bulunan cam teras Türkiye’nin en büyük cam terasıdır. Yerden yüksekliği 170 metre ve kanyonun içerisine uzanmış vaziyette. Cam terasa çıktığınız zaman kanyonu kuş bakışı seyredebiliyorsunuz. Kanyonun uzunluğu 75 km ve cam terasla birlikte turizm anlamında canlanmaya başladı, turistler geliyor. Birde Ulubey’imizde Blaundus Antik Kenti bulunmakta. Bu yıl kazı çalışmaları başladı, inşallah orası da turizme kazandırılacak, faal hale gelecek ve Ulubey’imiz için daha güzel olacak.” sözleriyle Ulubey’in coğrafi olarak Türkiye’nin turizmine katkıda bulunacak önemli bir ilçe olduğunun altını çizdi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı FormatFactoryb7b82a26-2176-43fe-b886-2c5610c719b0.jpg
Uşak Cam Teras

“DERNEĞİMİZE SAHİP ÇIKSINLAR”

Sosyal yardımlaşma anlamında yaptıkları çalışmalara değinen Kaytan, “İzmir’deki ve diğer yerlerdeki Ulubeyli öğrencilerimize burs veriyoruz. Onları bir araya toplamaya çalışıyoruz. Yardıma muhtaç hemşehrilerimize yardım ediyoruz. Sağlık sorunları nedeniyle İzmir’e gelen Ulubeylilerin kan ihtiyacı olduğunda onlara kan buluyoruz. Hastanelerde onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Kaytan, dernek ile ilgili faaliyetlerin olumlu yönde artış gösterdiğini belirterek “Hemşehrilerimizin derneğimize daha fazla sahip çıkmasını bekliyoruz. Biz onlara sahip çıkıyoruz, onlar da derneğimize sahip çıksınlar.” şeklinde konuştu.