Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vekil Sancar, Baklan-Çal-Çivril Ovası’ndaki çiftçinin mağduriyeti direkt Bakan Pakdemirli’ye iletti

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Baklan-Çal-Çivril Ovası’nda DSİ’nin çiftçilerden sulama paralarını peşin almasına rağmen su vermemesi sonucu oluşan mağduriyeti Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye direkt iletti. Sancar, Bakan Pakdemirli’ye hitaben TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada,” , ‘Mısırın bedelini de ödeyeceğiz, aldığımız su parasını suyu veremediğimiz için geri vereceğiz’ denmesi gerekiyor. Devlete bu yakışır.”dedi.

CHP Denizli Milletvekili Teoman

Denizli’de Baklan-Çal-Çivril Ovası’nda Mart ayında çiftçilerden alınan peşin sulama bedelleri sonucu DSİ tarafından sulama garantisi verilmişti. Ancak çiftçilere garantisi verilen sulama verilmeyince ürünler tarlada kurudu. Yaşanan sürecin yakın takipçisi olan CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, DSİ ve Tarım İl Müdürlüğü ile yaptığı görüşmelerin ardından bu sefer mağduriyeti direkt Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye iletti.

500’E YAKIN ÇİFTÇİ MAĞDUR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Tarım ve Orman Bakanlığı 2021 yılı bütçe görüşmesinde söz alan Vekil Sancar,”Denizli’de Baklan-Çal-Çivril Ovası’nda DSİ ait sulama birlikleri Mart ayında çiftçilerimizle bir toplantı yaparak mısırla ilgili 3 suyun bedelini belirlediler ve sözleşme imzaladılar. Çiftçilerimiz sulama paralarını peşin olarak zorlukla ödediler. Maalesef bu paraları yatırılan su DSİ tarafından çiftçilere verilmedi. Çiftiçiler tarlasında mısırını kuruttu. DSİ ile birlikte 6 Ağustos ayında yaptığımız toplantıda buradaki zararla ilgili bir rapor hazırlanacağı ve bakanlığa bildirileceği söylendi. Ben size soruyorum, “Parasını verip de mağdur olan çiftçi için bugüne kadar ne yaptınız?”. Kasım ayına geldik daha ne bir arayanınız var, ne bir soranınız var. Ben size de bir rapor iletildiğini sanmıyorum. Burada 500’e yakın çiftçi mağdur. Bu mağduriyeti önlemek zorundasınız.”dedi.

“KİM ÇİFTÇİYE SAHİP ÇIKACAK?”

Vekil Sancar sözlerini,”Bugün göleti olan bir tüccar çiftçiden sulama parasını alsa ve vaat ettiği suyu çiftçiye vermese, bu hangi ceza hukukuna girer? Çünkü bu resmen dolandırıcılık olur. DSİ’ye bu suyu neden vermediniz diye sorduğumuzda, ‘Yağmur yağmadı’ diyorlar. ‘Niye parayı iade etmiyorsunuz?’ dediğimizde ise, elektrik borcunu ödedik diyor. Böyle bir devlet anlayışı olur mu? Bu kurnaz tüccar zihniyeti ile DSİ, Tarım Bakanlığı yürüyebilir mi? Bölgedeki çiftçilerin vebali, hakkı, hukuku sizin üzerinizde. Size güvenip sözleşmeye imza attılar. Hem parayı aldınız, hem suyu vermediniz, hem de mısırı kuruttunuz. Kim çiftçiye sahip çıkacak, savcılığa mı başvursunlar. Tekrar söylüyorum devlet olarak, ‘Mısırın bedelini de ödeyeceğiz, aldığımız su parasını suyu veremediğimiz için geri vereceğiz’ denmesi gerekiyor. Devlete bu yakışır. Ben sizden böyle bir müjde alıp çiftçilerimize iletmek istiyorum.”diyerek noktaladı.