Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vekil Sancar: Berberler HES kodu şartı ve randevu sistemiyle çalışmak istiyor

Bağımsız Milletvekili Teoman Sancar, tam kapanma sürecinde zor duruma düşen berberlerin hükümetten isteğini dile getirdi. Vekil Sancar,“Berberler HES kodu şartı ve randevu sistemiyle çalışmak istiyor”dedi.

Bağımsız Milletvekili Teoman Sancar,

Bağımsız Milletvekili Teoman Sancar, Denizli Berberler Odası Başkanı İdris Ağılönü ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Egeyön Haber ve Deda Haber’e açıklamalarda bulundu. Teoman Sancar, berberlerin tam kapanma sürecinde hükümetten taleplerini açıkladı.

HES KODU ŞARTI VE RANDEVU İLE ÇALIŞMAK İSTİYORLAR

Vekil Sancar;”İnşallah Ramazan Bayramı’na kadar Kovid belasından kurtuluruz diyerek başlamak istiyorum. Bu süreçte esnafın durumu kolay değil. Hükümet kira ve yardım destekleriyle yardımcı olmaya çalışıyor ama esnafın rızkını kazanıp evine götürmesi kadar güzel bir şey yok. Tam kapanmanın getirdiği bazı zorluklar var. Bu süreçte bana berber, kuaför arkadaşlardan mesaj geldi. Konuyu yerinde öğrenmek için Denizli Berberler Odası’nı ziyaret ettim. Berberler Odası Başkanı İdris Ağılönü ve yönetim kurulu ziyaretimde bana ;”İnsanlar mağazaya gidiyor. 5-10 kişi aynı anda marketlere, fırınlara gidiyorlar. Biz bu süreçte hükümetten yardım almayalım. Randevu sistemiyle çalışalım. 1 saatte bir müşterimizi alalım HES kodu ve ateş kontrolü yaparak günde 5-7 müşteri alabilirsek günlük rızkımızı çıkarırız. Hem aşımızı çıkarırız, hem vatandaşın temizlik hakkını yerine getirmiş oluruz’’ dediler.

DENİZLİ’DE BİN 500 TÜRKİYE 120 BİN ÜYE KARARI BEKLİYOR

Malum Anadolu’da 3 traş geleneği vardır. Asker, damat ve bayram traşı gelenektir. Vatandaş bayram traşı olacak ama 17 Mayıs’a kadar kapalı. Berberlerin önerisi Ticaret ve Sağlık Bakanlıklarının ele alabileceği bir öneridir. Neden derseniz? Denizli’de 1500 üyesi olan bir odadan, Türkiye’de 120 binin üzerinde üyeleri var. Bu ailelerle birlikte 1 milyon nüfusu etkiler. Bir de çalışanlar var. İşte bunun için berberlerin feryadı dikkate alınmalıdır. Şu da dikkatten kaçmamalıdır; berberlerin randevu sistemi ile çalışması halinde devletten alınacak desteğin başka sektörlere kaydırılması sağlanacak.”ifadelerini kullandı.