Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Veli Kasap: İzmir’de yaklaşık 200.000 Denizlili yaşamaktadır

HABER BORA ÖZİZMİRLİİZMİR TÜRK

HABER BORA ÖZİZMİRLİ
İZMİR TÜRK TV’ de Özay Gönlüm’ü adeta sesiyle yaşatan Halk Ozanı ve Yaren Ustası Feyzi Önder’in bu seferki yayın konuğu İzmir Denizlililer Derneği Başkanı Veli Kasap oldu.

Programı sunan yaşatan Halk Ozanı ve Yaren Ustası Feyzi Önder, Özay Gönlüm’ün parçalarını seslendirerek programa renk kattı.

Diğer taraftan İzmir’de Denizlilerin gözü , kulağı ve sesi olan İzmir Denizlililer Derneği Başkanı Veli Kasap programda kendisi ve dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

1960 Denizli ili Acıpayam ilçesi Yeşilyol köyü doğumlu olan Veli Kasap, 1968 yılından itibaren ise İzmir’e taşındıklarını söyledi.

Veli Kasap, 2004 yılında Susalı Belediye Başkanlığı, 2004- 2014 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği yaptığını belirtti.

“ÖZAY GÖNLÜM ANMA GECESİ İÇİN DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE 19 BELEDİYE İLE SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDEYİZ”

2016 yılından itibaren kendisi ve ekibinin İzmir’de Denizli’yi temsil ettiklerini belirten Veli Kasap, Özay Gönlüm etkinliklerini de değindi.

Bu konuda hem Özay Gönlüm’ün yakınları hemde Denizli Büyükşehir Belediyesi ve 19 belediye ile sürekli irtibat halinde olduklarını belirten Veli Kasap,“2016 yılından bu yana dernek başkanlığı yapıyorum. Ben ve arkadaşlarım Özay Gönlüm için anma gecesi yapmak istedik. Bizler tabiki İzmir’de Denizli’yi temsil ediyoruz. Denizli’nin geleneklerini ve göreneklerini İzmir’de nasıl en iyi temsil ederiz ona bakıyoruz. Bu konuda gerek Denizli Büyükşehir Belediyesi ile gerekse 19 belediye ile devamlı irtibat halindeyiz. Özay Gönlüm’ü anma gecesi için Denizli Büyükşehir Belediyesi’yle istişare yaptık. Onlar her yıl 1 martta Özay Gönlüm’ü anma gecesi yaptıklarından dolayı biz de 2 Mart’ı anma günü olarak belirledik.Özay Gönlüm’ü güzel ve görkemli anma gecesi gerçekleştirdik. Devamlı Özay Gönlüm’ü yaşatmak istiyoruz. Bu senede görkemli şekilde planlamayı düşünüyoruz”dedi.

“İZMİR’DE YAKLAŞIK 200.000 DENİZLİLİ YAŞAMAKTA”

Derneğin 1990 tarihinde Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kurulduğunu hatırlatan Veli Kasap, İzmir’de yaklaşık 200.000 Denizlili bulunduğunu tahmin ettiğini vurguladı:

Veli Kasap şunları söyledi:

“Derneğimiz 1990 tarihinde Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kurulmuştur. Ben altıncı başkanım şuanda. 1990 yılından buyana göreve gelen başkanlar derneği zinde ve canlı tutmaya çalışmıştır. 2016 yılında göreve geldiğimde İzmir’de yaşayan kaç Denizlili olduğunu merak ettim. TÜİK’e gittim. TÜİK’te 2016’da İzmir’de yaşayan Denizlili 148.000 idi. Tabii geldiğimiz 2023 yılında bu rakamın 200.000 olduğunu tahmin ediyorum.Denizli’yi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bu anlamda can siparene çalışıyoruz. Bize değer versinler dikkate alsınlar.Biz kendimizi kocaman bir Denizli ailesi olarak kabul ediyoruz.”dedi.