Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Veterinerler meslektaşlarını TBMM’de görmek istiyor

Veteriner Hekimler Odası Denizli Şubesi’ne kayıtlı 4 ismin farklı partilerden milletvekili aday adayı olması üzerine veterinerler meslektaşlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görmek istediklerini yaptıkları toplantı ile dile getirdiler. Toplantıda siyasi partilere dikkat çeken bir çağrıda bulundular.

Veteriner Hekimler Odası Denizli

Veteriner Hekimler Odası Denizli Şubesi Başkanı Feyzi Ölmez ve Türk Veteriner Hekimleri Birliği Konseyi İkinci Başkanı Türkay Berberoğlu’nun katılımı ile Denizli’de CHP’den aday adayı Ayşe Hazer ve Mustafa Çallıca, İYİ Parti’den aday adayı Mehmet Ali Uzakgider ve AK Parti’den aday adayı Ahmet Kocakaplan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ndeki toplantıda açıklamalarda bulundular.

“4 MESLEKTAŞIMIZIN ADAY ADAYI OLMASINDA ÇOK MUTLU OLDUK”

Toplantıda ilk sözü alan Veteriner Hekimler Odası Denizli Şubesi Başkanı Feyzi Ölmez; “Denizli Veteriner Hekimler Odası’na kayıtlı 4 meslektaşımızın milletvekili aday adayı olmasından çok mutlu olduk. Kendilerine çıktıkları yolda başarılar diliyoruz. Mesleğimiz bir kademe yukarıya çıkarmak için inşallah mecliste olurlar. Bu anlamda siyasi partilere bir çağrımız var. Veteriner hekimler sağlıklı hayvan, çevre, hayvan ve hayvan hastalıkları üzerine çalışmaktadırlar. Ülkemizin en ücra köşelerine kadar çok zor ulaşım şartlarında görev yapmaktadır. Fiziksel yaralanma riskinin yanı sıra hayvandan insana geçen 250’nin üzerinde hastalıklarla karşı karşıya kalmaktadır. Hayvandan insanlara geçen hastalıkların tehlikesi veteriner hekimlik mesleğinin stratejik önemini artırmaktadır. Bu nedenle veteriner hekimlerin hakettiği ekonomik, sosyal ve kültürel değerini hak etmesi açısından siyasi partilerin seçimler için meslektaşlarımızı aday olarak göstermelerini ve veteriner hekimler sağlık, tarım ve hayvan sağlığı politikalarının geliştirilmesi adına mecliste bulunmalıdır.”diye konuştu.

ADAY ADAYLARI KENDİLERİNİ VE HEDEFLERİNİ ANLATTI

Veteriner Hekimler Odası Denizli Şubesi Başkanı Feyzi Ölmez’in ardından CHP’den aday adayı Ayşe Hazer ve Mustafa Çallıca, İYİ Parti’den aday adayı Mehmet Ali Uzakgider ve AK Parti’den aday adayı Ahmet Kocakaplan kendilerini ve hedeflerini anlattılar. Aday adaylarının altını çizdiği konular ise tarım, üretim, hayvancılık ve çevre oldu.

BERBEROĞLU:”TÜRKİYE’DE 68 VETERİNER HEKİM ADAY ADAYI”

Toplantıda son olarak söz alan isim Türk Veteriner Hekimleri Birliği Konseyi İkinci Başkanı Türkay Berberoğlu ise; “Oda başkanımıza farklı siyasi partilerden de olsa meslektaşların bir arada olmasına ortam sağladığı için teşekkür ediyorum. Türk Veteriner Hekimler Birliği üyesi 68 arkadaşımız Türkiye genelinde farklı partilerden aday adayı oldu. İlimizde 4 arkaşımız aday adayı oldu. Onlar için temennimiz Türkiye gibi yüzde 60’ı tarım ve hayvancılıkla geçinen ülkede meclis yolunda ilerlemeleridir.”dedi.