Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yağışlar üzüm üreticisini yeni çözümlere yöneltti

Buldan’ın dünyaca ünlü çekirdeksiz

Buldan’ın dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzümlerini sıcak ve yağışlardan korumak isteyen üreticiler, arazilerini beyaz örtülerle kaplandı.

Buldan’ın dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzümlerinin yetiştiği bağlar, beyaz örtülerle kaplandı. Ürünlerini he sıcak hem de son günlerde etkili olan yağışlara karşı korumak isteyen üreticiler, bu sayesi üzümün dayanıklılığını da artırmış oldu.

BULDAN’IN DÜNYACA ÜNLÜ ÇEKİRDEKSİZ SULTANİYE ÜZÜMLERİNİ YAĞIŞLARDAN KORUMAK İSTEYEN ÜRETİCİLER, ARAZİLERİNİ BEYAZ ÖRTÜLERLE KAPLANDI. (İBRAHİM ACIKARA/DENİZLİ-İHA) Buldan’ın dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzümlerini sıcak ve yağışlardan korumak isteyen üreticiler, arazilerini beyaz örtülerle kaplandı.

Buldan’ın Yenicekent, Oğuz, Doğan, Bölmekaya ve Mahmutlu mahallelerinde yetişen çekirdeksiz Sultaniye üzümlerini kış şartlarına hazırladıklarını dile getiren üretici Hasan Demir, “Örtünün bize ilave maliyeti oluyor ancak üzümlerimizi aşırı yağışlardan ve sıcak havalardan korumak için bunu yapmak zorundayız. Aksi halde üzümde çatlamalar meydana geliyor. Bu durumda üzümler bozulabiliyor. Ayrıca üzümler bu şekilde daha fazla dayanıyor. Zaten bu yıl asmalarda görülen mildiyö hastalığından dolayı ürün az. Bizlerde bağlarımızdaki ürünümüzü koruma altına almak zorundayız” dedi.

ULDAN’IN DÜNYACA ÜNLÜ ÇEKİRDEKSİZ SULTANİYE ÜZÜMLERİNİ SICAK VE YAĞIŞLARDAN KORUMAK İSTEYEN ÜRETİCİLER, ARAZİLERİNİ BEYAZ ÖRTÜLERLE KAPLANDI. (İBRAHİM ACIKARA/DENİZLİ-İHA) Buldan’ın dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzümlerini sıcak ve yağışlardan korumak isteyen üreticiler, arazilerini beyaz örtülerle kaplandı.