Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni isimler devlette boşalacak kadrolar için mi milletvekili aday adayı oldu?

Egeyön TV Haber Koordinatörü Gazeteci Ahmet Deda, 2023 Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Pamukkale TV’de Gündeme Dair programınada değerlendirmelerde bulundu. Gazeteci Deda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kaybetmesi halinde kararname ile atanan devlet yetkililerin de görevinin sona ereceğini partilerde milletvekili aday adayı olan bazı isimlerin bu yasa nedeniyle başvuru yaptıklarını söyledi.

Egeyön TV Haber Koordinatörü

Egeyön TV Haber Koordinatörü Gazeteci Ahmet Deda, 2023 Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Pamukkale TV’de Gündeme Dair programınada değerlendirmelerde bulundu. Gazeteci Deda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kaybetmesi halinde kararname ile atanan devlet yetkililerin de görevinin sona ereceğini, şuanda partilerde milletvekili aday adayı olan bazı isimlerin bu yasa nedeniyle boşalacak görevlere gelmek için başvuru yaptıklarını söyledi.

Egeyön TV Haber koordinatörü Ahmet Deda, Pamukkale TV’de siyaset gündemini değerlendirdi. Denizli’de daha önce milletvekili adaylığı için adı geçmeyen bazı isimlerin de aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu bu başvuruların bir yasa nedeniyle gerçekleştiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ’NDE ATAMA ÇIKMAZI MI VAR?

Son dönemde sıkça konuşulan, üst yöneticilerin Cumhurbaşkanı ile birlikte görevinin sona ereceği ifade edilmişti. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde mevcut Cumhurbaşkanı seçimi kaybettiğinde, kararname ile atadığı valiler, büyükelçiler, genel müdürler dâhil tüm üst düzey kamu yöneticilerinin görevi bitiyor, devlette yönetici kalmayacağı belirtilmişti. Cumhurbaşkanının değişmesi halinde devletin üst düzey görevlerinde bulunan 711 bürokrattan çoğunun görevden alınması bekleniyor.

Gazeteci Ahmet Deda da ‘Gündeme Dair’ programında bu konuya da değindi. Gazeteci Deda, milletvekili adaylığı için adı geçmeyen bazı isimlerin de aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu bu başvuruların bir yasa nedeniyle gerçekleştiğini söyledi.

‘MUHALEFET PARTİLERİNDEKİ YENİ İSİMLER BU YASA İÇİN ADAY ADAYI BAŞVURUSU YAPIYOR’

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Ahmet Deda, ‘Yeni dönemde yeniden bakanlar atanacak. Yeniden bürokratlar atanacak. Bu seçimin şöyle bir avantajı var. Diyelim ki Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı adına Cumhurbaşkanı seçildi. 15 Mayıs’ta bütün valiler, bütün rektörler, bütün üst düzey bürokratlar boşa düşüyor. Hesap öyle. Yasa böyle. Yani Kemal Kılıçadroğlu seçildiği andan itibaren 15 ile 20’si arasında başlayacak 81 ile vali atamaya. Başlayacak rektör atamaya. İşte neden CHP’de İYİ Parti’de hiç vekillik için adı sanı duyulmamış, partinin yerini bilmeyen isimler neden milletvekili adayı. İşte bu yasadan dolayı. Kimi bir yere rektör olmak isteyecek kimi bir yere vali olmak isteyecek. Kimi bir yere yönetim kurulu başkanı olmak isteyecek. AK Parti’nin içinde de bu dönem bu tür unsurlar var.’ ifadelerini kullandı.

Programın tamamını Egeyön TV Youtube kanalından izleyebilirsiniz: