Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni üniversitelilerin e-kayıt işlemi bugün başladı!

2019-2020 Eğitim dönemi için üniversiteyi kazanan yeni adaylar, kazandıkları üniversitelere kayıt olmaları için e-kayıt işlemleri bugün başladı. E-devlet kapısı üzerinden yapılacak olan kayıtlar, yeni üniversiteli adaylarına kayıt için kolaylık sağlayacak. 

2019-2020 Eğitim dönemi için

Yüksek Öğretim Kurumu’nun 2014-2015 yılından itibaren uygulamaya koyduğu e-kayıt sistemi bu yeni öncesi yeniden yeni üniversiteli adaylara hizmet verecek. Üniversiteli adayları, kazandıkları üniversiteye, üniversitenin bulunduğu şehre gitmeden e-devlet kapısı üzerinden kayır işlemlerini gerçekleştirebiliyor. 2019-2020 Eğitim öğretim dönemi için e-kayıt işlemleri bu gün itibari ile başladı. E-kayıt sistemi e-devlet kapısında 21 Ağustos 2019 saat 23:59’a kadar hizmet verecek.

E-KAYIT İÇİN TIKLAYIN!

ÜNİVERSİTE ADAYLARINA UYARI!

Üniversite adayları, e devlet kapısından e-kayıt işlemleri yaparken dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Adayların “E-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğinde” yazısını görmeden sistemden çıkmamaları gerekiyor. Gelecekte herhangi bir sorun yaşamamak için de işlemin ekran görüntüsünün alınması gerektiği ifade ediliyor.

E-kayıt işlemlerini tamamlayan öğrencilerin bu işlem sonrasında kazandığı üniversitenin akademik takvimini takip ederek, ders kayıtlama döneminde takip etmesi gerekecek.