Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS tercih sonuçları üniversite

YKS tercih sonuçları üniversite adayı öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. 7 – 14 Ağustos tarihlerinde tercih yapan adaylar ÖSYM’nin YKS tercih sonuçlarının açıklanması ile ilgili bekleyiş içerisinde.

Üniversite hayatına atılmayı isteyen öğrenciler büyük bir heyecanla ÖSYM’nin YKS tercih sonuçlarını açıklamalarını bekliyor. Tercih sonuçları açıklandıktan sonra öğrenci adayları yerleştikleri üniversitelere kayıtlarını yapabilcekler.

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açılanacağı ile ilgili henüz ÖSYM’den kesin bir tarih duyurusu yapılmadı. Ancak YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt tarihlerinden dolayı YKS tercih sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

YKS Tercih Sonuçları Nasıl Öğrenilecek?

YKS tercih sonuçları[highlight] ÖSYM’nin[/highlight] sitesinden TC kimlik numarası ve şifreyle öğrenebilecek.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri