YSK’nın Listesinde İYİ Parti Yok

YSK’nın Listesinde İYİ Parti Yok

Milletvekili, belediye başkanlığı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine katılabilme yeterliliğine sahip siyasi partilerle ilgili Yüksek Seçim Kurulu(YSK) bir liste yayımladı. Listede 9 Parti bulunurken, İYİ Parti bu listede yer almadı. Konu ile ilgili İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çınar bir açıklama yaptı.

YSK’nın Resmi Gazete’de yayımladığı listedeki karara göre;298 sayılı “Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun” ile 2820 sayılı “Siyasi Partiler Kanunu”nun ilgili maddelerine göre, 1 Ocak’tan en az 6 ay öncesi itibarıyla illerin en az yarısında teşkilat kurdukları ve büyük kongrelerini yaptıkları saptanan 9 partinin seçimlere katılma yeterliliği bulunduğu bildirildi.

9 Parti

YSK’nın yayımladığı listedeki 9 parti ise;Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Halkların Demokratik Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi olarak açıklandı.

Açıklık Getirdi

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çınar sosyal medya üzerinden konu ile ilgili yaptığı açıklamada;”YSK, bugün yaptığı toplantının ardından an itibarıyla seçime girebilecek partilerin listesini açıklamıştır. Açıklanan listede İYİ Parti’nin yer almaması yasa gereğidir. Çünkü; İYİ Parti sözkonusu listeye 1. Kongresi’ni yaptığı 10 Aralık 2017 tarihinden 6 ay sonra girecektir.”

Yayınlama: 20.01.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.