Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zeki Güven yazdı:”Yaşsız olmak”

Merhaba, Doğduğumuz günden itibaren

Merhaba,

Doğduğumuz günden itibaren beden, büyümeyle beraber yaşlanmaya başlar. Her geçen zaman dilimi, yaşlanmaya doğru bir adımdır. Yaşlanma deyince aklımıza ölüm de gelmekte. Çünkü toplumumuzda birçok insan yaşlanmayı ölümle birlikte tutmakta. Ölümün gizemi ve bilinmezliği ile birlikte ölüm korkusu ve sonuçta yaşlanmak kötü bir şey olmakta. Aslında her yaşın kendine has özellikleri ve güzellikleri vardır. O zaman yaşlı olmak mı yaşsız olmak mı? Bizi esas korkutan yaşamadıklarımız mı?

İnsan ömrünü şöyle kısaca gözümüzün önüne getirirsek, ilk 1 yaşına tüm ihtiyaçlarımız başkaları tarafından karşılanır. Ondan sonra kendi kimliğimizi oluşturmak, isteklerimizi yerine getirmek ve bulunduğumuz ailede bir birey olduğumuzu hissettirmek için çabalarız. Okul yıllarıyla birlikte hem çevremiz genişler hem de çevresel baskılarımız. Toplumun bizi bir kalıba sokmak istemesi ve birey olarak kendi fikirlerimizi anlatsak ta bazen yenik düşeriz. Gençlik yıllarımızda bedenimizi keşfederken, hormonlarla birlikte duygusal problemler yaşarız. Eğitim öğretim hayatı derken bir iş ve bir eş buluruz. Sonrası malum, çocuklar, kariyer, mal mülk sahibi olalım derken birden giderek yaşlandığımızı hissederiz. Sonra geriye bakıp, ‘’benim yapacağım çok şey vardı, ne zaman geçti bu ömür’’ der düşünürüz.

Aslında yıllarla birlikte yaş almak, yaşlı olduğumuz anlamına gelmez. Burada önemli olan bu geçen yıllarda benim neler biriktirdiğimdir. Bir çocuk, doksan yaşındaki bir yaşlıdan daha olgun bakabilir hayata. İnsan yaşlanarak hayat tecrübeleri edinir, bu hayat tecrübeleri onu bir çocuğa kıyasla belki daha fazla olgun yapar ama bu, kesinlikle olgundur anlamına da gelmez. Yaşınız ilerler, ama kendinizi hala çok sağlıklı, mutlu, huzurlu, coşkulu hissedebilirsiniz. Bu arada yaşlanmayı geciktiren çok özel bir formülü de burada sizlerle paylaşmak isterim. Bu yöntemin adı nefes. Doğru nefesi alınca akciğerleriniz oksijenli hava ile dolacak. Bu kandaki oksijen miktarını arttıracak, böylece hücreler beslenecek, cildiniz parlayacak, kaslarınız güçlenecek. Denemesi bedava. Aktif yaş almanın önündeki en büyük tehdit, hareketsiz yaşamdır. Hareketsizliklerle beraber obezite, kalp ve damar hastalıkları da artmaya başladı. Düzenli uygulanan egzersizler, bu hastalıkların önlenmesinde büyük rol oynamaktadır. Siz hayat standartınızı değiştirerek, yaşam kalitenizi artırarak, kendinize güvenerek, kendinizi her geçen gün daha da severek kendinizi değiştirebilir ve yaş alsanız da sağlıklı olacak, gençleşeceksiniz.

70-80 yaşında olmanıza rağmen, içinizde ölmeyen bir çocuk vardır. Hissettiğiniz bu çocuk ruhunuzdan gelmektedir. Beden yaş alıp yaşlanıyor fakat ruhunuz yaş almaz ve yaşlanmaz. Hayat tecrübeleri edinmek ile yaş almak arasında çok büyük fark vardır. Yaşlanarak hayat tecrübeleri edinebilirsiniz ama yaş alarak da genç kalabilir, daha olgun olabilirsiniz. Yaşlanmak her canlı için kaçınılmazdır ve geri dönülmez bir süreçtir. Sağlığı koruma ve sürdürme konusunda bilinçlenme çok önemlidir. İnsan ömrünün uzaması ve yaşlı nüfuzun artması ile yaşlılık dönemi de önem kazanıyor. Bu dönemi, genetik faktörler, fiziki hareketler, sağlık ve çevre durumları da  etkiliyor. İş hayatınızda yaşadığınız problemler, işsizlik, geçim kaygısı, stres, yanlış beslenme, kahve, çay gibi masum görünen uyuşturucular sağlığınızı olumsuz olarak etkilemekte, sonuç olarak bedensel görünümüz üzerinde de negatif etki yaratmaktadır. Kilo problemleri, uykusuzluk, zihinsel dağınıklık, duygusal dalgalanmalar sağlıklı yaş almayı engelleyen faktörlerdir. Öncelikle bedeni iyi tanımalı ve bedenin, zihnin, duyguların farkındalığı artmalı. Kişinin kendine güvenini artırıcı faktörlerin öne çıkması sağlanmalı, stresten mümkün mertebe uzak durulmalı, doğa ile baş başa kalınabilecek ortamlar sağlanmalıdır. Orijinal Yoga Sistemi sayesinde, yaş alsanız dahi genç görünecek ve farkındalığınızı yükselterek bedensel, zihinsel ve ruhsal açıdan tam bir sağlık ve zindelik içinde olacaksınız. Aynanın karşısına geçin ve yaşlanmayan sadece yaş alan kendinize bakın. Onu göreceksiniz. Yaşamın her anının tadını çıkarın.

Unutmayın, her yaşın ayrı bir güzelliği var.

Sevgilerimle…

Ayrıca Orijinal Yoga Sistemi ücretsiz tanıtım çalışması için:

Yoga Academy Denizli – 0505 445 2337 – 0 505 629 0526

Yazan: Zeki GÜVEN – Yoga Antrenörü