Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Atatürk, ölümünün 80. yılında törenle anıldı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN, EBEDİYETE İNTİKALİNİN 80. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA KÜTAHYA ZAFER MEYDANI’NDA TÖREN DÜZENLENDİ.

Bu haberin fotoğrafı yok

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 80. yıl dönümü dolayısıyla Kütahya Zafer Meydanı’nda tören düzenlendi.

Vali Ömer Toraman, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler, saat 09.05’te çalan sirenle birlikte saygı duruşunda bulundu.

Kütahya Valisi Ömer Toraman, Atatürk’ün vefatının 80’inci yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, milletin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıktığını, bağımsızlığını ilelebet yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya gösterdiğini ifade etti.

Toraman, “10 Kasım’lar, sadece yas günü değil, Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefte ilerlememizi hatırlatan günler olmalıdır. Atatürk’ün bize emanet ettiği bu cennet vatanın ve cumhuriyetin ilelebet var olması için göstereceğimiz çaba, ona olan saygımızın en güzel ifadesi olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

Atatürk’ü anma programı daha sonra Hazer Dinari Kültür Merkezi’nde devam etti. Buradaki anma törenlerinde duygusal anlar yaşındı.

Anma törenlerine Kütahya Valisi Ömer Toraman, AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, STK Temsilcileri, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.(EFE)