Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AV. Aksay: Dinamik Bir Kadroyla Geliyoruz

20-21 Ekim 2018 tarihlerinde

20-21 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak olan İzmir Barosu 2018 Olağan Genel Kurulu’nda, İzmir Barosu Cumhuriyeti Avukatlar Grubu adına Baro yönetimine talip olan Başkan Adayı Av. Atalay Aksay ve Yönetim Kurulu Adayları basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.

 

İzmir Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Baro Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Avukat Atalay Aksay, ilk amaçlarının önce yerelde sonra ulusalda baroyu güçlendirmek olduğunu, yola dinamik bir kadroyla çıktıklarını belirten Av. Aksay, ‘’Avukatın ve toplumun ihtiyacı neyse ona göre görev yapacağız’’ dedi ve “bölücü değil birleştiriciyiz” sloganıyla hareket ettiklerini ifade etti.

‘’Projelerimiz Eylemsel Ağırlıklı Olacak’’

Projelerinin eylemsel ağırlıklı olacağını, toplumsal konularda baro olarak aktif bir rol izleyeceklerini ve geçtiğimiz dönemlerde işin kolayına kaçındığını ifade eden Av. Aksay, ” Eylemsel hareketleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Temel hedefimiz ilk önce toplumu etkileyen olumsuz olaylara karşı baro olarak mutlaka bir söylem geliştirilecek ama sadece söylem aşamasında kalmayarak eylemsel hareketler de olacak.  Menzil dışına ateş etmek kolaydır, o hedef varamayacağını atan da bilir. Eğer gerçekten samimiyseniz oraya değecek mesafeden atarsınız. Yerelde avukat hakları derken, toplumun haklarını da yerelden savunacağız. Baroların 2008- 2010 döneminde olduğu gibi önce STK’larla yerelde birlikte çalışmaya başlaması ve gücü önce yerelde sağlaması lazım. Bugün 2018-2020 döneminde önce yerel yönetimler, yerel işletmeler, yerel basın ve STK’larla çalışmayı hedef alıyoruz ki sinerjimiz daha yüksek olsun. İşte İzmir Barosu denecek şekilde ulusaldaki süreçlere müdahil olacağız’’ şeklinde konuştu.

‘’İzmir Barosu 10 Kişilik Yönetim Kurulu İle Yönetilemez”

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde de hiçbir siyasi partiye üye olmadığını ve hiçbir siyasi göreve talip olmadığının özellikle belirten ve ekip ruhuna dikkat çeken Aksay, ‘’Yakın zamanda yeni bir döneme giriyoruz ve iyi bir ekip ile başlıyoruz. Ben, ekibin puzzle gibi görüldüğünü düşünüyorum. Ülkenin ihtiyacı olduğu şekilde bir kadroyla geliyoruz. Dokuz bin üyesi olan İzmir Barosu 10 kişilik yönetim kurulu ile yönetilemez. Yeni dönemde birden fazla kurul kurduk. Yönetime geldikten sonra aktif görev alarak baronun genel siyasetine yön vereceğiz. Avukatın ve toplumun ihtiyacı neyse ona göre görev yapacağız. Görev ve sorumlulukları dağıtarak,  gücü paylaştırarak daha etkin bir sinerji ile çalışmayı düşünüyoruz. Başkalaştırma  ya da ötekileştirme olmayacak. Mücadele etmek istiyorsanız 1 kişiden bile fedakarlık edemezsiniz . Temel olan şu; Hiçbir siyasi parti üyesi değilim, hayatımın geri kalan bölümünde de üye olmayacağım. On iki yıldır baro siyaseti yapıyorum. Hiçbir siyasi göreve talip değilim, o yüzden bazı siyasiler için risk oluşturmuyorum.” dedi.

‘’Dijitale Geçmiş İlk Baro Olacağız”

‘’Avukatların hayatındaki mağduriyetlerini çözmek için göreve talip oluyoruz. Dinamik ve korkusuz bir ekibimiz var.” diyen Av. Atalay Aksay sözlerine şöyle devam etti : “Bugüne kadar hiç sinmedik bundan sonra kimse bizden sinme  beklemesin. Topluma olumsuz tesir edecek her konuda,  toplumun vicdanını zedeleyen her duruma İzmir barosu ilk müdaheleyi yapmayı amaçlamaktadır. Elbette gençler için de, yaşadıkları şu ortamda önce onların kendilerine dokunmaya çalışıyoruz.  Projelerimizi önce yerelde sonra ulusal da hayata geçireceğiz. Baronun dijitalleşmesi en büyük projelerimden bir tanesi. Dijitale geçmiş ilk baro olacağız.”

“Bir İşe Siyaset Bulaşırsa Rahat Konuşamazsınız”

Referandum sürecinde İzmir barosunun daha aktif rol almasını savunan üç kişiden biri olduğunu,  o dönemde vatandaşlara değişen şeyin ne olduğunun anlatılması gerektiğini savunduklarını ancak itibar görmediğini ifade eden Av. Aksay ” Genel Sekreterlik görevimden istifa ettim ama saha çalışmam devam etti. Bireysel olarak sokak sokak gezdik, insanlara neyin değiştiğini anlatmaya devam ettim. Daha fazla artan güçle mücadelemize hep devam ettik. Bundan sonra toplum menfaati ve meslek için daha yüksek sesle bağırmaya devam edeceğiz. Bir işe siyaset bulaştırırsanız rahat konuşamazsınız. Eğer siyasi söyleminiz varsa özgür ve rahat eleştiremezsiniz. Bağımsız savunmayı savunacaksanız, önce sizin bağımsız olmanız lazım. Biz hizmet odaklı çalışacağız. Meslektaşlarımız baronun siyasi bir yer olarak kullanılmasından bunaldı. Bir milletvekilliği, İzmir Barosu başkanlığından kıymetli değildir. Baro başkanlığı, topluma hizmet edebilmek için daha kıymetli bir yerdir. Gittiğiniz yer bıraktığınız yeri değersizleştirmemeli. Terk edip giderek bu makamı değersiz hale getirdiler’’şeklinde konuştu.

İzmir Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’ndan İzmir Barosu Başkanlığı’na aday olan Avukat Atalay Aksay’ın yönetimi şu isimlerden oluşuyor :

Nuriye Kadan
Cem Cemal Coşkan
Sinem Hacıeminoğlu
Mustafa Ruhan Erdem
Mutlu Çakır
Hüseyin Karakoç
Arda Akıncı
Sinem Top
Özden Gin
Gamze Gül Çamur