Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Çiğli’de Mert Özcan’la ‘devam’ dedi!

Çiğli’de Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen ilçe kongresinde, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in desteklediği İlçe Başkanı Başkan Mert Özcan ile muhaliflerin adayı il eski Başkan Yardımcısı Şirin Akgül yarıştı.

Çiğli’de Atatürk Kapalı Spor

Özcan 185 oy fark attı 

417 delegeden 402’sinin oy kullandığı seçimde CHP Çiğli delegasyonu ‘Mert Özcan’la devam dedi. Mevcut Başkan Özcan seçimde 288 oy alarak bir kez daha koltuğa otururken, rakibi Şirin Akgül 103 oyda kaldı. 

Yeni yönetim kurulu ve il delegeleri 

Seçim sonunda yeni yönetim kurulu üyeleri ile il delegeleri de belli oldu. Buna göre Özcan’ın yönetim kurulunda Halis Akın, Veysel Aksüt, Gürkan Beyazgül, Yüksel Danışman, Yetkin Er, Gülderen Eren, Erkan Fırat, Sebahat İssi, Hikmet Kara, Neslihan Kılıç, Kadim Kızıltepe, Ali Kemal Kocadağ, Yağmur Önder, Mustafa Tekin ve Sıddık Urgan yer aldı.

Belediye Başkanı Utku Gümrükçü dışında Hasan Akkuş, Sedef Ark, Yaşar Aytuğ Ayaz, Gürbüz Bal, Yusuf Baltacı, Hatice Büyük, Abdullah Demir, Bilent Gül, Hüseyin Güler, Ayhan Güneş, Hüseyin Kızılkaya, Cansu Malatyalı, Zuhal Mercan, Ali Mülayim, Barış Okur, Nurettin Oran, Hasan Mert Özcan, İbrahim Özdemir, Burçin Özer, Tufan Öztürk, Kazım Pekgöz, Tolga Sağlam, Sinem Sever, Musa Sever, Gizem Şimşek, Heval Burcu Tali ve Aslı Balcı Tamtürk de il delegesi seçildi. 

Özcan: Tek hedefimiz CHP’yi iktidar yapmak

Sandıktan çıkan sonucun ardından delegelere seslenerek teşekkür eden Mert Özcan, “Şirin Başkan’ın da dediği gibi kazanan CHP oldu. Örnek ve Çiğli’ye yakışır bir seçim oldu. Bu barış ışığı ve sevgi dili CHP’yi iktidar yapacak. Biz bu meşaleyi Çiğli’den yakıyoruz. Çiğli’de ilçe başkan adayı olduğum günden beri disiplinli ama sevgi dili olacak dedim. Barış olacak, sevgi olacak ötekileştirme dili olmayacak. Tek hedefimiz CHP’yi iktidar yapmak… Kafamızda başka bir şey yok. Siz ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber inşallah bir sonraki seçimde iktidar olacağız” diye konuştu.

Akgül: Kaybeden yok, kazanan CHP

Şirin Akgül, “Kaybeden yok, kazanan CHP’dir. Ben huzurlarınızda Mert kardeşimi tebrik ediyorum. Sonuna kadar yanındayım. Çünkü bizim omuz omuza olmamız, faşizme karşı dik durmamız lazım. Bu yolda hepinizi saygıyla selamlıyorum. Yolumuz açık olsun” dedi.

CHP BALÇOVA’DA YENİ BAŞKAN BİNNUR AKIN

Balçova’da kongre öncesi flaş bir gelişme yaşandı. İlçe Örgütü’ne 2012 yılından bu yana başkanlık yapan Aygül Eryılmaz yeniden tek aday olarak girmesi beklenen seçim öncesi bırakma kararı aldı. Ekibiyle görüşerek kararını netleştiren Eryılmaz’ın 7 yıldır oturduğu koltukta bayrak değişimine karar verdiği ve parti içinde başka görevler almak istediği öğrenildi. 

Eryılmaz’ın kararı sonrası ilçe kongresinde sandığa yine tek adayla gidildi. Sandıkta CHP Balçova Kadın Kolları Başkanı Binnur Akın’ın listesi oylandı. Seçimde 299 delegeden 264’ü oy kullanırken 2 oy geçersiz çıktı. 262 oy alan Binnur Akın CHP Balçova Örgütü’nün yeni başkanı oldu. 

Yeni yönetim kurulu 

Seçime tek aday olarak giren Akın’ın yönetim kurulu asil asil listesinde; Cansu Akbaş, Murat Aküzüm, Müceddet Aral, Faruk Nafiz Bakoğlu, Tülay Çimenli, Oğuz Doğan, Duran Dumlupınar, Hüseyin Kılıçdere, Elif Kuru, Ayfer Olcayhan, Cengiz Öngör, Şahin Özdemir, Necla Savaş, Ayhan Tunç yer aldı.

üzelbahçe’de de tek adaylı kongre yaşandı. Güzelbahçe İlçe Kongresi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongreye İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Eski milletvekilleri Mustafa Moroğlu ile Musa Çam ve Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürel Solak katıldı.

GÜZELBAHÇE’DE KAZANAN ÇAĞLAYAN BİLGEN


Mevcut Başkan Çağlayan Bilgen’in tek aday olarak girdiği seçimde yeni yönetim Neşet Başar Efe, Uğur Deniz Gamsız, İsmail Kandemir, Mihriban Karaman, Türkmen Köşk, Leyla Saruhan İnce, Nihat Sevinç, Soner Tanrıkulu, Lütfi Türkay, Erol Uysal, Ayla Üzümcü, Perihan Zenger’den oluştu. Çağlayan’ın yedek listesinde ise Filiz AYvalıoğlu, Gülden Meral Özşimşek, Tuncay Özenç, Hülya Karaca, Veli Merttürk, Şaziye Sağlam, Aşur Bolat, Nilgün Sema Kip, Hamit Yurtman, Rana Aslı Sel, Erdal Gümüş, Çiçek Akyurt yer aldı.