Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizli OSB’den üniversiteye stratejik ziyaret: Hedef güçlü iş birliği

Denizli Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Mahmud Güngör’ü ziyaret ederek, üniversite-sanayi iş birliğinin geleceğine yönelik kritik başlıkları masaya yatırdı.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Mahmud Güngör’ü

Stratejik projeler masaya yatırıldı

Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaymanoğlu ve beraberindeki heyetin gerçekleştirdiği ziyarette, yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan projeler ele alındı. Görüşmede, özellikle teknoloji, Ar-Ge, eğitim ve sağlık alanlarında ortak yatırımların artırılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Rektör Güngör: “Bilgi ve üretim birleşmeli”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Mahmud Güngör, üniversite ile sanayinin aynı hedef doğrultusunda buluşmasının sürdürülebilir kalkınma açısından kritik olduğunu vurguladı.

Güngör, “Pamukkale Üniversitesi olarak sanayiyle entegre, üretime ve teknolojiye katkı sunan projeleri önemsiyoruz. Denizli OSB ile iş birliklerimizin güçlenmesi hem akademik gelişim hem de bölgesel büyüme açısından büyük önem taşıyor” dedi.

OSB’den yeni yatırım vurgusu

Denizli OSB Başkanı Selim Yaymanoğlu ise yeni dönemde daha kapsamlı projelere imza atacaklarını belirtti.

Teknopark ve Meslek Yüksekokulu projelerinin sürdüğünü ifade eden Yaymanoğlu, bu yatırımların yalnızca sanayiye değil, aynı zamanda nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Ayrıca PAÜ Hastaneleri bünyesinde OSB Polikliniği kurulmasına yönelik çalışmaların da iş birliğini farklı bir boyuta taşıyacağı ifade edildi.

“Geleceğin kalkınma modeli”

Yaymanoğlu, üniversite-sanayi iş birliğinin stratejik önemine dikkat çekerek, “Bu iş birliğini sadece bugünün değil, geleceğin kalkınma modeli olarak görüyoruz. Şehrimize yüksek katma değer sağlayacak projeleri hayata geçirmeye kararlıyız” diye konuştu.

Ortak hedef: Katma değerli üretim

Ziyarette, Denizli’nin üretim gücünü akademik bilgiyle buluşturacak projelerin artırılması yönünde ortak irade vurgulanırken, görüşme iyi niyet temennileri ve hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Denizli’de üniversite ve sanayi arasında kurulacak güçlü köprülerin, kentin ekonomik ve teknolojik dönüşümünde belirleyici rol oynaması bekleniyor.