16 aylık aranın ardından kapılarını açtı
Hierapolis Antik Kenti içerisinde yer alan Antik Havuz’da 2025 yılı Ocak ayında başlayan yenileme çalışmaları tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilen alanın işletmesi, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) aracılığıyla Anadolu Kültürel Girişimcilik A.Ş.’ye verildi.
Gerekli teknik düzenlemeler, temizlik ve personel hazırlıklarının ardından havuz yeniden hizmete açıldı.
Tarihi sütunlar arasında yüzme deneyimi
Pamukkale’nin simgelerinden biri olan Antik Havuz, ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor. Milattan sonra 692 yılında meydana gelen depremle yıkılan sütunların termal su içinde kalmasıyla oluşan havuz, 36 derece sıcaklıktaki suyuyla dört mevsim ilgi görüyor.
Giriş ücretleri belli oldu
Yeniden açılan Antik Havuz için belirlenen giriş ücretleri ise şu şekilde:
- Müzekart sahibi yetişkin Türk vatandaşları: 235 TL
- 7-18 yaş arası: 125 TL
- Yabancı ziyaretçiler: 600 TL
- TÜRSAB acente grupları: 500 TL
- 0-6 yaş: Ücretsiz
Turizm sektörü memnun
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, havuzun yeniden açılmasının bölge turizmi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, Pamukkale’nin en önemli cazibe merkezlerinden birinin yeniden hizmete girmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Pamukkale yeniden cazibe merkezi
“Beyaz cennet” olarak anılan Pamukkale’de Antik Havuz’un yeniden açılmasıyla birlikte bölgedeki turizm hareketliliğinin artması bekleniyor. Hem tarihi dokusu hem de şifalı suyu ile öne çıkan havuz, ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunmaya devam edecek.




