Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Köşger’den ulaşım seferberliği

Denizli’de kent içi ve ilçeler arası ulaşım ağını güçlendirecek, sanayi bölgelerindeki trafik çilesini sonlandıracak 2026 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında düzenlenen dev zirvede, kamu yatırımları baştan sona masaya yatırılırken; bağlantı yollarından sanayi kavşaklarına, akıllı sinyalizasyondan köprülü kavşak projelerine kadar pek çok konuda hayati talimatlar verildi.

Denizli'de kent içi ve ilçeler arası ulaşım ağını güçlendirecek, sanayi

Yatırımcı kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin sunumlarıyla başlayan toplantıda, il genelinde tamamlanan ve devam eden projelerin maliyetleri ile ödenek durumları detaylandırıldı.

Serinhisar-Yeşilova Yolu ve Leblebiciler OSB için öncelik talimatı

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün sunumunun ardından söz alan Vali Yavuz Selim Köşger, sorumluluk alanındaki 17 kilometrelik Serinhisar-Yeşilova bağlantı yolundaki çalışmaların hızlandırılarak öncelikli olarak tamamlanmasını istedi.

Toplantıda ayrıca Serinhisar Leblebiciler Organize Sanayi Sitesi’ndeki mevcut kavşağın durumu da ele alındı. Vali Köşger, geniş ve ağır tonajlı tır ile kamyonların geçişine uygun hale getirilmesi amacıyla kavşak standartlarının ivedilikle yükseltilmesini talimatlandırdı.

Sanayi Bölgelerinde Aydınlatma ve Cep Genişletme Çalışması

Trafik güvenliğini tehlikeye atan noktalara ilişkin incelemelerin derinleştirilmesini isteyen Vali Köşger, şu bölgelerde kapsamlı çalışma yapılması talimatını verdi:

  • Işıklandırma Projeleri: Sarayköy Tarıma Dayalı Jeotermal Sera OSB, Tavas ilçesi Sarıabat Mahallesi ve Acıpayam Aynes Fabrikası kavşağında aydınlatma yetersizliklerinin giderilmesi.

  • Çardak OSB Yol Genişletmesi: Çardak OSB giriş ve dönüş yolundaki cep alanının dar olması sebebiyle yaşanan kilitlenmelerin önüne geçilmesi için kurumlar arası koordinasyonla yolun genişletilmesi.

DTO’dan Trafik Yoğunluğu Şikayeti: “Sinyalizasyon Ve Köprülü Kavşak Şart”

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanlığı tarafından toplantıda aktarılan talepler doğrultusunda, organize sanayi bölgelerinde sabah ve akşam vardiya değişim saatlerinde yaşanan servis trafiği çilesi gündeme geldi. Servis araçlarının birikme yaptığı kavşaklarda Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından akıllı sinyalizasyon ve ışık sürelerinin yeniden düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca kentin en kritik arterleri arasında yer alan Askeri Yol-Tiyatro Kavşağı ile Adliye Kavşağı’na köprülü kavşak yapılması talepleri de değerlendirme gündemine alındı.

Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge, Orman Bölge ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüklerinin sunumlarıyla devam eden İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, kurumlar arası tam koordinasyon ve soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.